Högre utbildning på college och universitet

Ciao från Florens

Mon Oct 13 2014

Det är en väldigt speciell känsla att anlända till ett annat land som man nu ska bo och leva i, i minimum fyra månader. Att kliva av planet, träffas av den solvarma luften, ta sina väskor och kalla på första taxi.

Och att sedan förvånas, och glädjas, av att du kan prata med och förstå vad taxichauffören säger. På ett annat språk än svenska eller engelska!

Jag har precis flyttat in i min nya lägenhet i Florens, Italien, och ska börja min andra termin med IBS. Jag har alltid varit intresserad av att skapa med händerna, speciellt genom att teckna och måla, men jag fotograferar gärna också. Jag läser grafisk design på Accademia Italiana, en internationell skola där studenter från hela världen väljer att studera inom konst och mode.

Jag glömmer aldrig när jag i maj satt på uteserveringen på ett av mina favoritkaféer vid Duomo, en stor fin kyrka i centrala Florens, med min amerikanska kompis och helt plötsligt kände det. Jag bor här, jag förstår staden och folket, och jag trivs så kopiöst bra.

Jag må vara svensk och inte en italienare, men jag var verkligen ingen turist. Utan jag bodde här och kände att jag skulle kunna fortsätta bo här.

När jag flyttade ner till Italien i början av januari hade jag aldrig varit i Italien innan. Jag hade knappt besökt en Medelhavsstad. Men med rätt inställning och en stor nypa nyfikenhet så tror jag att många kan göra precis som jag har gjort. Att ta ett stort kliv ut i det nya och bara njuta av resan.

Många frågar mig hur det kommer sig att jag valde att studera utomlands och inte vara kvar hemma i Sverige. Det är lite konstigt, men oftast får jag inte upp ett bättre svar än ”Varför inte?” och ett leende. Såklart förklarar jag mig senare med att jag gillar att uppleva nya kulturer och språk, så varför inte flytta ner och leva bland allt detta nya?

Så det gjorde jag som sagt, och nu sitter jag här, hör kyrkklockorna slå från Santa Croce och funderar på att gå ner till ett kafé och ta mig en kaffe. Eller ska jag gå till en gelateria och köpa glass? Vi får se.

Ciao från Florens!

Läs mer
Studera på Accademia Italiana i Florens
Kontakta oss så besvarar vi alla dina frågor