Högre utbildning på college och universitet

Christoffers liv tog en helomvändning

Mon May 05 2014

När jag bestämde mig för att åka utomlands och studera var jag mitt i en jobbig period i mitt liv, jag visste inte riktigt vad jag ville. Jag var snart 22 år gammal och hade gått två år som arbetslös med en gymnasieutbildning som inte tog mig någonstans.

Min inställning till att fortsätta studera hade sedan gymnasiet varit: “Jag ska aldrig plugga igen”, men den inställningen förändrades i samma sekund som jag råkade snubbla över en annons från IBS om CSN-godkända studier utomlands.

Jag hittade en ett år lång kurs inom grafisk formgivning i Australien och började direkt att kolla vad som krävdes för att komma in. En vecka senare ansökte jag, och ytterligare lite tid efter det fick jag besked att jag kommit in. Känslorna som sprudlade inom mig går knappt att beskriva, jag var så exalterad. Efter mycket förberedelser och ett känsloladdat adjö på tågstationen var jag äntligen på väg någonstans i mitt liv.

De första veckorna var riktigt härliga och allting flöt på som det skulle, allt kändes helt perfekt. Skolan var lagom utmanande och jag suktade efter mer kunskap. De nya vännerna (de svenskar jag anlände samtidigt som) var mycket trevliga och vi blev snabbt som en liten familj, vi tog hand om varandra och gjorde allting tillsammans.

Det tog dock inte lång tid förrän vardagen smög sig på och med den kom hemlängtan. Några i gruppen gav upp och åkte hem, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tänkte på det jag också. Det var inte lätt alltid, men jag stod ut.

Ett år flög förbi som om det inte vore någonting alls, det mest händelserika året i mitt liv dessutom. Nu sitter jag här, hemkommen igen, tillbaka i mitt gamla pojkrum i mina föräldrars källare, men inget är som det var förut. Jag är nu redo att ta mig an en karriär inom grafisk formgivning och ska försöka slå mig fram som frilansande grafisk formgivare, jag har redan ett par kunder på gång och det kommer i sin tur att leda till fler kunder och större uppdrag, jag har nu ett återfunnet hopp om framtiden, en karriärsplan och en extrem vilja att lyckas.

Tack IBS!

Det här studerade Christoffer
Graphic Design, Martin College i Brisbane