Högre utbildning på college och universitet

Byron Bay weekend - lov och nya äventyr

Fri May 02 2014

Fredag för tre veckor sedan, vid lunchtid, packade vi bilen och drog till Byron Bay – wow vilket ställe! Vår tjejbil (jag, Emelie, Madeleine och Evelina) var bara en av ett antal bilar, vi var cirka 20 personer som drog iväg.

Efter cirka tre timmar, efter att ha snurrat runt i något som mer liknade vischan än en stad, visade alltså gps:en att vi var framme. Precis just där jag står på bilden. Men vadå hostel? Ska vi bo här, i en graffitimålad betongklump? Aa, tydligen.

Vi fick även reda på att vi absolut inte var några backpackers när vi kom med våra rullväskor, men det visste vi ju. Men flashpackers, som de kallade oss, det var väl att ta i? Fränt ställe i alla fall. Mycket färg, många backpackers, surfdudes, dreads, hawaiiskjortor, backpackerbilar och allmänt mycket häng.

Som jag skrev så var vi fyra tjejer som delade bil och vi skulle även dela rum. Vi bokade in oss i ett sexbäddsrum, vilket innebar att vi skulle dela rummet med två random. Okej för två nätter liksom (tänkte jag innan jag visste sanningen). Måste tillägga att jag höll på att göra nått mindre trevligt när jag först låste upp rummet och gick in (typ kräkas), möttes nämligen av den värsta mögellukt jag någonsin känt. Men, eftersom hostelet var fullbokat var det bara att le och se glad ut.

Första kvällen tillsammans inleddes med maaat, och även första pizzan för mig här på andra sidan jorden. Mätta, belåtna, glada och allmänt peppade drog några (och jag) hem för en liten snabb förfest innan vi gick tillbaka till stan och uteställena. Himla trevlig kväll med besök på flera av stans pubar och klubbar. Rent fitnessmässigt måste ju en sån här kväll gå plus minus noll. Jag menar, man börjar kvällen med en massa onyttigheter typ pizza och popcorn (inte alls fitness), men avslutar den med en hejdundrandens massa dans (helt klart fitness)?!

Dag nummer två startade på stranden. Och hur fin var inte denna strand?! OCH nu ska ni få höra, efter 82 dagar här i landet Australien tog jag mig mitt första dopp i havet. Det var faktiskt riktigt nice. Dock lika blött och salt som jag hade föreställt mig.

Det var rätt (i alla fall för min del) stora vågor och dagens aktivitet var att köra en “bodysurf”. Precis innan vågen slår över ska man fånga den och bara glida med, tänk dig typ stålmannen som sträcken ut sin arm framför sig när han svischar fram i luften. Typ så, fast här i vattnet då.

Hur gick det för mig? Toppen alltså! Laddade och laddade precis innan vågen kom och *?#&/%€%/”)€?”)/# – där kom vågen! Med skrubbsår på armar och ben, sand i ögon, öron, mun näsa, halva havet i min mage och bikinin ut och in var jag lika glad för det. Men det där med att “bara glida med vågen” kräver nog lite mer övning för min del. Som tur är är jag en stjärna på andra saker, typ sola.

Läs mer
Att studera i Australien