Högre utbildning på college och universitet

Att våga lämna boet och testa sina vingar

Mon Jun 02 2014

Från det att jag bestämde mig för att åka och studera utomlands med IBS, gick processen fort. Här sitter jag nu med en enkelbiljett till en stad helt på andra sidan jorden, ovetande om vad som komma skall.

Jag tror inte att jag kommer att förstå själv att jag faktiskt ska flytta dit. Inte förrän jag står där liten och vilsen i en stor stad och behöver nypa mig själv i skinnet för att förstå att det är verklighet.

När jag började på gymnasiet hade jag redan funderingar på vad jag ville göra, visserligen ändrades ens tankar fram och tillbaka, men hela tiden landade jag på samma tanke. Events. Jag älskar att jobba med service och människor, att skapa, planera och styla. Och en sak till vet jag – att jag vill jobba med mitt drömyrke utomlands.

Det var i samma veva som jag började spana in olika eventutbildningar, som jag fick se IBS utbildning Event Management i Australien. JA, tänkte jag direkt. Där har vi det bästa av två världar, kombinationen av att resa och studera samtidigt. Valet att åka med IBS kändes lika självklart som utbildningen i sig, utan IBS vid min sida hade jag förmodligen inte befunnit mig här i dag.

Det känns ännu overkligt, men om fem månader så byter jag ut trygga, lilla Göteborg mot storstadsmetropolen Sydney. Att våga lämna boet, ge sig ut i vida världen och testa sina vingar, är lika skrämmande som spännande.

Ett helt nytt kapitel i livet väntar, det är nu jag ska skapa ett nytt liv i ett främmande land. Jag är förväntansfull, spänd och stolt över att jag faktiskt följer mina drömmar och vågar lämna allt som känns tryggt och självklart i dag.

En uppföljning av mitt äventyr kommer att komma, men glöm inte en sak – tveka aldrig! Följ ditt hjärta och lyssna på vad du själv vill, för det är ditt liv du lever och du lever det för din egen skull.

Här ska Isabel studera
Event Management, Martin College i Sydney