Högre utbildning på college och universitet

Att studera i San Diego var som att vara med i en film

Thu Aug 27 2015

Den 7 januari 2015 satt jag på flyget på väg till San Diego för att studera en termin på San Diego State University. Det var en resa full av nervositet och orolighet. Var det verkligen rätt beslut jag hade tagit, skulle det blir bra?

San Diego är en fantastisk stad som jag absolut kan rekommendera att åka till, och jag skulle vilja säga att den är rätt underskattad. När vi hade slutat skolan gjorde vi en roadtrip i Kalifornien, då vi besökte bland annat LA och San Francisco, men jag kan säga med säkerhet att inget kommer i närheten av San Diego. Staden har allt. Det är ett helt underbart klimat, du har bra väder i stort sett året om. När jag själv kom i januari behövde jag aldrig en jacka, och under mitt halvår där borta tror jag inte att det regnade mer är cirka 10 gånger.

Det finns massor med fantastiska stränder, där man kan bada, surfa, segla och självklart njuta av det sköna vädret. Eftersom det är den sjunde största staden i USA och den näst största i Kalifornien har man också känslan av att bo i en storstad. Det märks särskilt om man tar sig downtown, där alla höghus finns och det vibrerar av storstadsliv.

I San Diego och hela Kalifornien generellt är naturen helt fantastisk. Det finns så många härliga områden med klippor och berg, och du är aldrig mer än en kort biltur från en hike i bergen eller från att fånga en solnedgång på Sunset Cliffs.

Dessutom är folk i USA generellt väldigt laid back och öppna för nya människor. Amerikaner är alltid tillmötesgående och intresserade av att prata med folk de inte känner, i motsats till hur det är i Danmark, där jag känner att folk är lite mer reserverade.

SDSU är en fantastisk skola och jag kan säga att jag garanterat kommer att sakna att gå där. I början var allt överväldigande och det tog ett litet tag att vänja sig vid att studera på engelska bland en massa amerikaner, men allt som allt var det en jättebra upplevelse. Att gå på SDSU kändes som att vara med i en amerikansk film. Skolan är väldigt vacker, med en massa palmer och fina byggnader, och så finns ett jättestort fitnesscenter. På skolan anordnades även en massa konserter med riktigt stora artister.

Mina kurser var superintressanta och jag hade engagerade lärare. Jag hade till exempel en lärare i en kurs inom TV, Film & New Media som hade varit nominerad till en Emmy.

I dag är det nästan två månader sedan jag satt på flyget hem till Danmark igen. Fullständigt gråtfärdig över att mitt äventyr var slut. Jag kan utan tvekan säga att resan till San Diego har varit det bästa beslut jag någonsin har tagit, och att jag har haft det bästa halvåret i mitt liv. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, bekantat mig med universitetslivet, fått en massa nya vänner och förälskat mig i landet USA.

Läs mer
San Diego State University