Högre utbildning på college och universitet

Amy valde studentstaden Santa Barbara

Fri Nov 23 2018

Amy drömde om USA, och efter att ha letat efter den perfekta skolan hittade hon till slut Santa Barbara City College – studenternas favoritstad! Nu är hon hemma i Sverige igen och berättar här för oss om hur det var att studera i USA, hur en vanlig dag såg ut och hennes framtidsplaner.

Namn: Amy Listerö
Ålder: 26 år
Hemstad: Hässleholm
Har studerat i: Santa Barbara City College

Hur kommer det sig att du ville studera utomlands?

Jag har alltid velat plugga utomlands och USA har alltid varit min drömplats att åka till. Drömmen uppstod när jag var runt åtta år då min stora passion för film blev större. Alla dessa amerikanska filmer jag såg som utspelade sig på så många fina och häftiga platser. När jag äntligen hade sparat ihop pengar började jag söka på webben på olika skolor i USA. En av de första som kom upp var på Santa Barbara City College. Det låg nära Hollywood och det var varmt där så jag funderade inte länge innan jag ansökte.

Hur var det att studera på universitet i USA?

Skolan var helt otroligt vacker. Stora gröna gräsmattor, fina vita byggnader och en helt underbar utsikt över havet och bergen. Lärarna var roliga att lyssna på för det märktes att dem älskade det dem lärde ut. Jag bodde i en fin liten lägenhet precis bredvid skolan med utsikt över havet och poolen.

Hur såg en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag för mig var gå i skolan, träna, sola, bada, hänga med kompisar, åka till varma källor, grilla s´mores på stranden och så mycket mer. Detta är det bästa beslutet jag någonsin gjort. Jag hade inte tvekat att göra om det. Jag har lärt mig så mycket och fått vänner för livet.

Vad har du för planer för framtiden?

Nu har jag varit hemma i några månader och jag har börjat studera i Norrtälje till Internationell Resekonsult. Jag vill resa runt i hela världen och jobba samtidigt inom reseindustrin.

Vad vill du säga till de som funderar att studera utomlands?

Till er som funderar på ifall ni ska ta steget och studera utomlands, gör det! Det är det bästa jag har gjort.

Tack Amy, vad roligt det var att höra hur du hade det i Santa Barbara!

Vill du också studera i studentstaden Santa Barbara? Läs mer om Santa Barbara City College här!