Högre utbildning på college och universitet

9 anledningar att studera i Kalifornien

Mon Sep 21 2015

Sköna stränder, nöjen, collegeupplevelsen. Det finns många anledningar att så många lockas av studier i Kalifornien. Här berättar Carly Fetterolf, Marketing Specialist på California State University Monterey Bay, varför du ska välja “The Golden State”.

 1. Vädret
  Alla rykten du hört stämmer! I Kalifornien skiner solen nästan jämt, vilket gör det till ett underbart ställe att vara på, året om. Plus att du kan få bra omväxling i klimatet. Upplev snön uppe i bergen, dra ner till stranden där vädret är skönt och vinden fläktar. Kör till norra Kalifornien där vattenfallen gör träden stora, vackra och gröna, eller åk till södra delen där skyhöga palmer sträcker sig upp mot den heta solen.
 2. Mångfald
  I Kalifornien lever många olika kulturer och etniciteter sida vid sida. Mixen med människor från hela världen innebär utsökt mat och många bra möten.
 3. Sightseeing
  Några av USA:s vackraste platser, som du bara måste se, finns i Kalifornien. Från vattenfallen i Yosemite National Park, till vandringslederna i Mariposa Woods, till de färgsprakande solnedgångarna i Monterey – Kalifornien gör dig inte besviken!
 4. 135 mils kustremsa
  Välkommen till Kalifornien, där utkanten av staten ligger längs Stillahavskusten, och där du alltid har nära till stranden eller hisnande vackra landsvägar.
 5. Utomhus
  Naturen spelar en viktig roll i stora delar av Kalifornien. Kul utomhusaktiviteter är bland annat att cykla längs stranden, paddla kajak längs kusten, bergsklättra i Pinnacles Park, vandra genom Big Sur eller något så enkelt och roligt som en omgång beachvolleyball på Newport Beach.
 6. Disneyland
  Kom till stället som startade allt! Träffa riktiga Musse och Mimmi Pigg medan du återupplever din barndom.
 7. Sport
  Vi vet alla att USA älskar sin sport. Lag från Kalifornien har vunnit många mästerskapstitlar, och alla matcher har en skön stämning att leva upp till. Se till att åka till närmaste stadion för att se basket, amerikansk football eller baseball, och upplev magin på plats.
 8. Nöjesparker
  Du kommer aldrig bli uttråkad med så många ställen som helt och hållet är till för nöjen. Six Flags Magic Mountain, Disneyland, California Adventure, Great America och Knott’s Berry Farm är bara ett fåtal ställen du kan besöka för berg-och-dal-banor, godsaker, åkattraktioner på vatten och mycket mer “nonstop fun”.
 9. IN-N-OUT
  In-N-Out är det enda stopp du behöver för att stilla hungern med en saftig hamburgare och en milkshake. Detta hem för landets bästa hamburgare grundades här, i “The Golden State” – Kalifornien.

Vill du också studera i Kalifornien? Det går fortfarande att söka till vårens kursstarter på många av våra skolor på USA:s västkust. Läs mer om de olika alternativen och kontakta oss om du vill ha studievägledning innan du ansöker.

Läs mer
Santa Barbara City College
Antioch University
California State University Monterey Bay
San Diego State University

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan