Högre utbildning på college och universitet

6 anledningar att studera i San Diego

Tue Oct 13 2015

Det är något med Kalifornien som lockar många besökare och studenter. Men vilken stad är den bästa? Vi frågade vår IBS-representant på plats i San Diego, Curt J. Trezise, varför han tycker att du ska välja just hans stad.

 1. Storslagen natur
  San Diego-området har Nordamerikas mest varierande natur- och djurliv. Här finns ett av världens 34 mest utmärkande ställen med biologisk mångfald. Från kusten till öknen, från bergen ner till de vackra dalarna, vi har lite av allt. Du kommer garanterat bli imponerad av alla häftiga växter och djur.
 2. Vädret (det här är väl ingen överraskning)
  Att jobba som väderreporter här är lite som ett skämt. Det finns bara ett visst antal sätt att säga att det är 24 grader varmt och soligt. Solen skiner nästan varje dag. Linne, shorts och flippflopp är standard här. Om det där blöta skulle falla från himlen är det oftast bara några timmar, sedan är solen tillbaka. För att säga som Guldlock och de tre björnarna: det är inte för varmt, inte för kallt, utan alldeles PERFEKT!
 3. Något utöver det vanliga
  San Diego är en gömd pärla, ofta förbisedd av de stora massorna med turister som kommer till den underbara delstaten Kalifornien varje år. Det verkar som om de flesta som besöker Kalifornien gör vad jag kallar “den gyllene triangeln” – Los Angeles, San Francisco, Las Vegas. Det är så klart bra för oss, så slipper vi töntiga turister med strumpor i sandalerna, som kallar denna vackra stat för “Cali” (det skulle någon härifrån aldrig göra).
 4. “The locals”
  Riktigt infödda San Diego-bor är faktiskt mer ovanliga än enhörningar. Efter att ha varit här ett tag undrar man varför alla härifrån egentligen kommer någon annanstans ifrån. Staden är full av människor som vandrat utanför sina vanliga stigar och förälskat sig i detta ställe. San Diego är fullt av folk som har anammat ett “chill” sätt att leva, vilket innebär att vi är ett mångfaldigt och intressant gäng. Vi är, utan att tveka, avslappnade och lätta att ha att göra med. Dessutom är vi aktiva människor, och staden röstas ofta fram som den mest attraktiva i USA.
 5. Mat och dryck
  San Diego är ett måste för den som gillar att äta gott. Här finns förstklassig mat från världens alla hörn, ett bra recept för en riktigt härlig vistelse.
 6. Alltid något att göra
  Det kryllar av olika nöjen här. Det världskända San Diego Zoo (ja, jag menar allvar), The Birch Aquarium, LEGOLAND, Balboa Park, Belmont Park, Comic-Con, nationalparker, stadsparker, camping, klättring, vandring, vackra stränder – att vara uttråkad är inte ett alternativ. Okej, jag kan hålla på i en evighet, men i stället tycker jag att du ska komma hit och uppleva allt detta själv!

Vill du träffa Curt och få uppleva allt det här på plats? Boka en gratis studievägledning så berättar vi mer om dina möjligheter.

Läs mer
Gästblogg: Att studera i San Diego var som att vara med i en film