Högre utbildning på college och universitet

5 saker som gör att du undviker att se ut som en turist

Tue Aug 04 2015

Du har äntligen kommit till en ny fantastisk stad och vill genast komma igång och utforska allt som den har att erbjuda. Men var ska du börja? Vad ska du ha med dig? Vad ska du ha på dig? Eller undvika att ha på dig?

Här är några goda råd från brittiska The Guardian om vad du ska tänka på för att inte se ut som en turist.

 1. Göm souvenirerna

  Naturligtvis bör du leta efter souvenirer när du är i en ny spännande stad. Att köpa souvenirer är ett roligt och fint sätt att komma ihåg ditt äventyr. Men du kanske inte behöver visa dem offentligt? En bra idé är att gömma undan presenter och souvenirer tills du kommer hem.
 2. Undvik magväskan
  Vi känner alla den berömda magväskan. Ja, den är mycket bekväm och det är ett bra sätt att hålla dina ägodelar säkra, men den gör att du ser ut som en turist på 100 meters håll. Låt bli att skaffa en och välj en vanlig handväska med många blixtlås i stället. Du ser mer avslappnad ut och dina tillhörigheter kommer fortfarande vara säkra.

 3. Välj bort den stora kartan
  Ingenting skriker “Jag är en turist” mer än att stå och vrida och vända på en karta när du är ute och ser dig omkring. Ett gott råd är att ladda ner en kartapp på din smartphone och ta en titt på den lite diskret inne på ett kafé i stället. De har säkerligen dessutom gratis Wi-Fi också.

 4. Se säker ut
  Det är oftast säkrare att röra sig målinriktat, även om du inte är säker på exakt vart du är på väg. Om du börjar sakta ner och ser ut som om du inte vet vart du ska, kommer folk på nolltid att fatta att du är en turist.

 5. Prata lågmält på ditt eget språk
  Försök att inte skrika eller prata högt på ditt eget språk. En bra idé är att lära sig ett par grundläggande ord och fraser på det språk som talas i landet du besöker.

Var skulle du önska att du var en av “the locals”? Kontakta oss om du vill ha tips på spännande studieorter som passar dina intressen.

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan

Läs mer
Våra destinationer