Högre utbildning på college och universitet

5 favoriter i Florens

Wed Nov 04 2015

Något av det bästa med att resa är att upptäcka nya städer och deras guldkorn. När du studerar med oss på IBS får du snabbt inblick i din studiestad genom våra representanter på plats. Bodil, vår IBS-representant i Florens, delar här med sig av sina favoriter i en av Italiens vackraste städer.

 1. MATMARKNADEN SANT’AMBROGIO
  I ett av Florens charmigaste kvarter, Santa Croce, ligger matmarknaden Sant’Ambrogio med grönsaksförsäljare, köttmästare, fiskhandlare och ostförsäljare. Utanför saluhallen säljs frukt, grönsaker, bröd, kläder, väskor, skor och smycken i en salig blandning. Jag älskar att gå dit tidigt på morgonen, känna doften av nybakat bröd, handla och skvallra lite. Det är en bra start på dagen – buona giornata!
 2. BÄSTA GLASSEN PÅ PIAZZA DELLA PASSERA
  Bakom Accademia Italiana ligger ett pyttelitet torg, Piazza della Passera, här finns stadens bästa gelateria. De har underbar egentillverkad glass, med spännande och ständigt nya smaker. Mitt emot ligger Cafe degli Artisti, kvarterets kulturkafé dit man går och äter sin frukost – en cappuccino och en brioche – och träffar vännerna innan jobbet.
 3. CAPPELLA TORNABUONI
  Inne i den vackra kyrkan Santa Maria Novella finns högaltaret Cappella Tornabuoni som tillhör mina absoluta favoriter. Kyrkan är en domenikanerkyrka som är byggd i gotisk stil men med en fasad från 1470-talet, då staden Florens stod för renässansens utveckling. Detta var Michelangeos favoritkyrka och han kallade den för “la mia sposa” (min brud).
 4. IL GIARDINO DI BOBOLI
  Den här vackra slottsparken ligger på södra sidan om floden strax bakom Palazzo Pitti. Det är underbart att vandra omkring här, bland alléer, lövgångar, skulpturer, fontäner och vackert klippta buskar och träd. Ett måste är att besöka orangeriet där enorma citronträd hålls under vintern. Doften av citronblommor är unik.
 5. LA FIORENTINA – FOTBOLL ÄR ETT MÅSTE
  Ett absolut måste är att gå på italiensk fotboll. Laget i Florens heter La Fiorentina, och en äkta florentinaren är en sann “tifoso” som pratar om fotboll på baren, på bussen, vid tidningskiosken och på lunchrasten. Fotboll är heligt och tillhör alla generationer, unga som gamla, kvinnor som män. Jag rekommenderar därför att gå på en fotbollsmatch och se Fiorentina spela. Att höra glädjen och känna energin är ett sätt att förstå folket och den här staden.

Vill du upptäcka Italien med oss? Ansök till en designutbildning på Accademia Italiana!

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan

Läs mer
“Ett äventyr och en bit papper” – så förändrades Marcus liv i Florens