Högre utbildning på college och universitet
Studera utomlands med STS!

Studera din drömutbildning utomlands

Att ha erfarenhet av att studera utomlands är otroligt berikande, både för din framtida karriär och i ditt privatliv. De människor du träffar, de utmaningar du stöter på och de saker du är med om kommer att hjälpa dig att växa och utvecklas som person, i din framtida karriär och som världsmedborgare.

Att ge dina studier ett internationellt perspektiv ger dig fördelar i arbetslivet när det är dags att hitta ett jobb. Rapporter visar att personer som har erfarenhet av att studera utomlands har bättre chanser att få en anställning inom sitt område efter examen, de får vanligtvis jobb snabbare och får till och med en högre ingångslön än de utan en internationell utbildning.

Men att studera utomlands ger så mycket mer än bara professionella fördelar. Du får chansen att fördjupa dig i en ny kultur, bli flytande på ett nytt språk, få ett ökat självförtroende och träffa nya vänner från hela världen. Att studera utomlands är en investering i dig själv, och fördelarna kommer hjälpa dig under resten av livet.

Studera utomlands och kickstarta din karriär!

Studera på college eller universitet

Fler och fler arbetsgivare anser att erfarenhet av studier utomlands är viktigt när det är dags att anställa ny personal, eftersom det innebär att du då har lättare att anpassa dig till olika miljöer och situationer. Du bidrar också med kompetenser som är viktiga på en arbetsplats: öppenhet mot nya utmaningar, självförtroende i vad du gör, sinne för problemlösning och beslutsfattande, och mycket mer.

Utlandsstudier ger dig inte bara möjligt att bli flytande på ett språk, utan du utvecklar dessutom en tvärkulturell kommunikationsförmåga och blir mer självständig och anpassningsbar. Du kommer återvända hem efter din tid utomlands med en känsla av mognad, mer ansvarstagande och med ett ökat självförtroende, något som kommer gynna dig för resten av livet. Den kanske viktigaste fördelen med att studera utomlands är att du får en ökad förståelse för dig själv. Du kommer veta vem du är och vad du vill, och känna att du har nya kunskaper och ett driv att nå dina mål.