Språkresor 13–19 år
Discover You - in a new language

Information till föräldrar

Bästa förälder! Har ni pratat om språkresor hemma? Fantastiskt! Det är ett av de bästa sätten att bli riktigt bra på ett språk och för ditt barn att utvecklas i en inspirerande och internationell miljö.

Våra elever har roligt och träffar nya vänner, samtidigt som de övar på ett andra språk utan att tänka på det. I kombination med språklektioner fem dagar i veckan ökar de förmågan att förstå och tala språket gradvis. Ibland drömmer till och med ungdomarna på sitt nya språk!

Så mycket mer än bara språkträning

En språkresa handlar inte bara om att lära sig ett nytt språk, äta ny mat, uppleva roliga stunder och ta vackra bilder. Resan vidgar sinnet och ger nya perspektiv, som i sin tur kan ge mod att fatta beslut för framtiden med ett ökat självförtroende. Dessutom innebär resan en möjlighet att träffa nya vänner från många olika länder. Detta är vad våra elever återberättar när de fyller i vår utvärdering efter varje sommar.

Språkutbildning, en massa nya vänner och otroliga upplevelser nämns också alltid. Ökad kunskap om andra kulturer och personlig utveckling är även något som rankas högt och är en viktig del av språkresan.

Ge bort något värdefullt

Alla föräldrar vill ge sina barn en bra framtid. Kunskaper i ett främmande språk är alltid en tillgång, oavsett hur framtiden ter sig. En språkresa förbättrar din tonårings förmågor, samtidigt som hen mognar och får bättre självförtroende. Du kommer se skillnad så snart ditt barn landar på flygplatsen!