Språk- och ungdomsresor 13–20 år
Så mycket mer än en "ordinary språkresa"

Från bokning till avresa

Nu har du bokat din språkresa. Äventyret närmar sig för varje dag som går! Men vad händer nu fram tills det är dags att åka? Läs om allt här och om du har fler frågor kan du alltid ringa eller chatta med oss.

 • Bekräftelse
  När vi tagit emot din bokning skickar vi en bekräftelse till din mail. Du får en länk till våra allmänna villkor och annan viktig information, en faktura med din första inbetalning samt ombokning- och avbeställningsskydd. Du väljer själv om du vill lägga till detta och betalar då in beloppet tillsammans med den första inbetalningen. När du har gjort den första inbetalningen har du även bekräftat din plats på språkresan.
 • Fakturering och betalning
  Den första inbetalningen är en del av det sammanlagda priset för resan och dras av på de två kommande fakturorna. Resterande summa betalas i två delar, med en första inbetalning i februari. Om din bokning sker efter februari betalas den delen tillsammans med din anmälningsavgift som du får tillsammans med din bokningsbekräftelse. Du får då alltså två fakturor på en och samma gång. Den sista inbetalningen skickas till dig ungefär 60 dagar före avresan och ska vara betald senast 40 dagar före avresan.
 • Kontrollera dina tillval
  Se till att du har gjort alla tillval som till exempel reseförsäkring, sportkurser och STS Beach Kit.
 • Lägg till STS Explorer Pass
  Vill få ut det mesta av din resa? Kolla in STS Explorer Pass som erbjuds som tillägg för din språkresa och se vad som ingår. Då får du möjlighet att hänga med på extra aktiviteter, till exempel till nöjesparker, besök i storstäder eller en unik sightseeing med cykel eller båt. Se till att boka på ditt Explorer Pass innan avresan.
 • Sportkurser
  Vill du öva på språket samtidigt som du utövar din favoritsport? Vi erbjuder sportkurser i bland annat vindsurfing, dykning, tennis, yoga och beachvolleyboll. Vi rekommenderar att du bokar sportkursen när du bokar din resa. Tveka inte att be oss om råd om du är osäker eller har frågor.
 • My Page
  Under våren får du inloggningsuppgifter till en sida som vi kallar för My Page. Här hittar du tidsplanen för din avresa och hemresa, samt information om din resa. Här kan du även kontrollera dina egna uppgifter och se till att allt stämmer. Ett par veckor inför avresa är alla förberedelser klara och du kommer även att se kontaktuppgifter till din ledare och värdfamilj (om du har valt att bo i värdfamilj).
 • Student Handbook
  Innan resan publicerar vi en Student Handbook på My Page. Här finns massor av tips och information samt svar på de flesta av dina frågor. Våra regler och policys finns också med här. Se till att gå igenom de här med dina föräldrar innan avresa, så du är väl förberedd inför resan!
 • Avresemöte
  Vi anordnar träffar i ett par olika delar av landet under våren. Här ger representanter från STS praktisk information inför din resa och ger svar på eventuella frågor och funderingar. Vi erbjuder även träffar online.
 • Flygbiljett
  Du får ingen vanlig flygbiljett hemskickad till dig. Din ledare ansvarar för allt som behövs för att du ska få en enkel och smidig resa till din destination. Du behöver bara tänka på att dyka upp i tid på flygplatsen, och att du tar med ditt bagage och pass så klart!