Snyggast Instagram-flöde i sommar? Ja tack!

Tue Jun 27 2017

Sommarens språkresor närmar sig med stormsteg och även chansen att ta massor med härliga bilder. Vill du ta de bästa semesterbilderna under din språkresa i sommar? Känner du att du inte har tillräckligt med inspiration för att få till den där perfekta bilden? Don´t worry!

Det finns många knep du kan använda, både för att bli en bättre fotograf och för att skapa ett Instagramflöde som de flesta kommer avundas. Här är våra 3 bästa tips för att du ska lyckas med dina Instagram-bilder i sommar:

1. Think outside the box

Motivet i bilden måste inte vara placerat i mitten eller ha raka linjer, och bilden måste inte vara tagen rakt framifrån. Flytta runt på detaljerna som kommer med i bilden eller ta bilden från en annan vinkel, till exempel ovanifrån istället för rakt framifrån. Du kan antingen ta närbilder med fina detaljer eller välja att ta ett steg tillbaka för att få med mer i bilden. Att ta en bild utanför en dörr eller fönster skapar snygga inramningar. Dina bilder kommer bli mer levande och spännande att titta på om du vågar gå utanför din ”comfort zone” och testa dig fram.

2. Experimentera med ljus och skuggor

Om du tar bilden i rätt ljus kan den bli helt magisk utan att du behöver redigera. Ett tips är att ta bilden när solen går upp eller precis innan den går ned. Ta gärna bilden med ljuset snett bakifrån för att få till ett snyggt motljus. Du kan utnyttja byggnader, människor eller detaljer för att skapa spännande och snygga skuggor. Vi lovar, bilden kommer få en riktigt härlig känsla ❤️️

3. Välj rätt appar

VSCO, Snapseed och Adobe Photoshop Lightroom är alla gratisappar som erbjuder många bra redigeringsmöjligheter. I VSCO kan du experimentera med flera olika filter. I apparna Adobe Photoshop Lightroom och Snapseed kan du redigera både mobilbilder och systemkamerabilder. Ju bättre kvalitet desto snyggare blir ditt flöde. En bild som är platt och tråkig med låg kontrast kan plötsligt bli riktigt snygg med rätt filter eller redigering. Ett bra tips när du redigerar dina bilder är att försöka hålla dig till samma stil. Hitta två eller tre liknande filter som du varierar mellan. Då kommer både dina bilder och ditt Instagram-feed bli det snyggaste i sommar!

Vi hoppas att du nu känner dig redo för din språkresa och den bästa sommaren i ditt liv. Kom ihåg att njuta av varje dag och ta massor med härliga bilder som du kan dela med din familj och dina vänner!

Och glöm inte! Följ STS på Instagram för att få alla våra härliga uppdateringar.