Vinnaren av STS Videotävling!

Rebecka vann en språkresa till Frankrike!

Thu Feb 06 2020

Rebecka deltog i STS videotävling och blev vinnaren av en språkresa värde 20 000kr! Läs om hennes förväntingar och längtan till sommarens resan nedan.

Hur kom det sig att du deltog i tävlingen?

Jag har länge funderat på att åka på en språkresa, jag har dagdrömt om det länge men det blev aldrig att jag tog tag i att ta reda på mer. När jag var på gymnasiemässan i november förra året såg jag att man kunde tävkla om en språkresa i STS gula monter och då bestämde jag mig för att delta! Jag kände direkt att det var värt ett försök, jag hade inget att förlora liksom? Dock dämpade jag mina förhoppningar eftersom det verkade för bra för att vara sant. Jag såg videotävlingen mest som en rolig utmaning och som en bra träning inför framtida intervjuer och ansökningar, men innerstinne hoppades jag självklart att jag skulle vinna!

Berätta om ditt videobidrag!

I videon satte jag på mig en basker, rött läppstift och en scarf för att få en fransk framtoning och på så sätt visa mitt stora intresse för Frankrike eftersom det är dit jag vill åka. I filmen berättade jag om mitt stora intresse för språk (franskan), eftersom det är den största anledningen till att jag vill åka på språkresa.

Vad tänke du när du hörde att du var vinnaren av tävligen?

Jag skrek rak ut och började hoppa på stället! Jag trodde verkligen inte att det var sant och jag blev jätteglad. Tankarna började direkt springa iväg till hur fantastisk sommaren kommer att bli och jag började direkt fundera på vad man skulle ta med sig på resan!

Mina föräldrar blev också så glada för min skull. De tycker att det är en fantastisk möjlighet och en upplevelse som ger mig en erfarenhet för resten av livet! Jag har fått höra att man växer och utvecklas som människa under en språkresa. Jag tror att jag kommer komma hem från resan som mer självständig och med ett bättre självförtroende.

Du har valt att åka till Frankrike på språkresa – berätta mer!

Jag har valt att åka till Frankrike främst för språket. Det är otroligt vackert och dessutom har jag valt det som mitt moderna språk i skolan och jag vill verkligen utveckla mina språkkunskaper. Jag vill kunna prata mer flytande och få ett större ordförråd eftersom det man lär sig i skolan är ganska grundläggande kunskaper. Detta blir också en perfekt ”boost” inför gymnasiet som jag ska börja på efter sommaren!

Vad ser du fram emot mest med resan?

Att få uppleva Frankrike! Kulturen med konstnärer, musik, modet, maten och naturen. Där finns alltifrån badorter, skidorter, stora europastäder till små franska samhällen. Antibes, dit jag ska åker erbjuder närhet till både alter och medelhav och en blandning av stadsliv och lantliv.

Jag ser också jättemycket fram emot att träffa nya vänner på språkresan som också har tänkt som jag – att drömmen är att få åka på en språkresa till Frankrike, men också att få uppleva Frankrike genom att få bo hos en lokal värdfamilj och på det sättet få en del av den dagliga kulturen! Språk lär man sig bäst på plats, där folk pratar det varje dag. Vi ses i sommar!

image.png