Språkresor 15–18 år

  Real Madrid Football Camp för Andrea och hennes kompisar

  Thu Oct 19 2017

  Real Madrid Football Camp för Andrea och hennes kompisar

  Sara, Emelie, Ylva, Maria och Andrea är fem 15-åriga vänner från Hamar i Norge, som tillsammans ska åka på Real Madrid Football Camp, ett av STS nya fotbollsläger för 2018, nästa sommar. Vi ställde dem frågor om deras relation till varandra, till Real Madrid och vad de mest ser fram emot med lägret!

  Hur lärde ni känna varandra?

  Vi träffades för nästan tio år sedan när vi gick med i fotbollslaget Storhamar Fotball. Dessutom gick alla (förutom Sara) på samma skola i sju år. Vi lärde känna Sara när vi alla började på samma skola 2015 och sedan dess har vi varit väldigt bra vänner.

  Vem tog initiativet till att åka på fotbollslägret?

  Det var Andreas idé. Hon har velat åka på en språkresa med STS länge, men när hon såg detta koncept visste hon att det var perfekt. Hennes tvillingsyster Maria ville också hänga med. Andrea visste att detta var något vi alla skulle vara intresserade av, så hon frågade och vi alla var på. Alla av oss är bra kompisar och vi älskar att spela fotboll och träffa nya människor.

  Är ni stora Real Madrid-fans?

  Vi gillar faktiskt engelsk fotboll mer. Andrea, Maria och Emelie hejar på Liverpool och Sara är ett Manchester United-fan. Ylva är den enda som hejar på ett spanskt lag, men inte Real Madrid dock, utan Barcelona. Det råder lite delade meningar om vilket La Liga-lag som är bäst bland oss, men detta kanske ändras efter vi har varit i Madrid!

  Vad ser ni mest fram emot med fotbollslägret?

  Det vi mest ser fram emot är att träffa nya människor. Att vi får nya kunskaper inom fotboll under tiden är väldigt kul. Dessutom ser vi fram emot att åka till Madrid, eftersom det är en vacker stad med mycket sol. De utflykter vi kommer göra efter träningen låter också jättekul. Allt som allt ser vi fram emot att få minnen för livet!

  Hur kommer ni förbereda er för lägret?

  Vi kommer både öva på att vara mer självständiga samtidigt som vi kommer umgås en massa ihop. Vi ser fram emot STS Pre-Departure-möte där vi kan lära känna några fler som ska på lägret. Vi kommer också spela massor av fotboll, som vi alltid gör.

  Stort tack till allihop!

  Följ med tjejerna till Madrid nästa sommar! Ta med dina fotbollskompisar eller åk själv – anmäl dig till Real Madrid Football Camp idag. Är ni flera kompisar som ska åka ihop? Maila till linn.holmeskog@sts.se för att göra en gruppbokning.