Språkresor 15–18 år

  Melinda åkte på roadtrip genom USA

  Tue Nov 07 2017

  Melinda åkte på vår äventyrsresa Coast to Coast, en roadtrip genom USA, i somras. Läs hennes gästinlägg nedan!

  Namn: Melinda Håkansson
  Ålder: 16 år
  Hemstad: Ystad, Skåne
  Destination: Coast to Coast, USA

  Coast to Coast är något av det roligaste som jag gjort och något jag kommer komma ihåg resten av mitt liv. Med fyra bussar åkte vi tillsammans över USA, från Los Angeles till New York, cirka 13 personer i varje buss. I min buss var vi ungdomar från Sverige, Danmark och Spanien, och i de andra bussarna åkte även personer från Italien och Norge. Vi gjorde nästan allting tillsammans vilket gjorde att vi kom nära varandra väldigt snabbt.

  Det finns fyra speciella händelser från resan jag kommer minnas extra länge. Den första var den roligaste aktiviteten på resan – forsränningen! Jag hade aldrig gjort någonting liknande förut och det var så roligt att prova på. Den andra var när vi åt pizza och kollade på solnedgången i Grand Canyon – där var man verkligen i nuet och insåg att vi faktiskt är i USA. Den tredje händelsen var vårt avsked med våra spanska vänner på Time Square i New York. Det var sista gången vi skulle ses och det fanns inget häftigare och intensivare ställe att säga hejdå på än just Time Square. Slutligen, den fjärde speciella händelsen var sista den kvällen, när jag och sju andra personer köpte godis, chips och läsk, stannade uppe till fyra på morgonen, pratade, lyssnade på musik och tog vara på den sista tiden vi hade tillsammans med varandra i USA.

  Jag skulle definitivt rekommendera andra att åka på Coast to Coast precis som jag gjort. Resan kostar förstås pengar och för att spara ihop till den gjorde jag flera olika saker. Jag började aktivt att spara till resan och slutade att slösa pengar på onödiga saker som fika. Jag frågade dessutom om jag kunde hjälpa till som ungdomstränare för sporten jag tränar, vilket jag fick. En annan sak många gör är att kolla med olika caféer om de kan jobba där, eller jobba som barnvakt åt släkt och vänner.

  På resan är det viktigt att du vågar prata engelska och att du gillar träffa nya människor. Jag har tidigare åkt på en vanlig språkresa med STS så jag tyckte inte att det var så jobbigt att prata engelska. Eftersom vi till största del bor på campingar ska man vara beredd på att man kanske inte alltid ser 100 % perfekt ut. Tänk också på att packa bra, med tåliga saker. Annars vill jag bara säga – ta chansen och åk!

  Av: Melinda Håkansson

  Gör som Melinda och boka sommarens Coast to Coast-äventyr idag!

  Läs Melindas reseblogg! http://utomlandsbloggen.blogg.se/