Språkresor 15–18 år

  Madeleine har världens bästa jobb

  Tue Nov 06 2018

  Madeleine är en av alla våra fantastiska ledare som arbetar med våra språkresor. Här kan du läsa om vad det är som gör att hon älskar sitt jobb, vad som är viktigt för henne som ledare och varför hon tycker att studier utomlands är bland det bästa du kan göra.

  Namn: Madeleine Wollin
  Varit ledare i: Oxford, Torquay och Brighton

  Varför bestämde du dig för att vara ledare för STS?

  Jag ville vara en ledare och inspirera andra att omfamna de möjligheter som världen kan erbjuda på grund av min egen erfarenhet av att bo utomlands. Det förändrade allt för mig när jag flyttade till Kina och Paris efter studenten. Jag vill hjälpa andra att uppleva det också. Det finns inget som kan jämföras för att upptäcka världen och dig själv tillsammans med andra individer. Att resa gör människor bättre, och det är människor som gör skillnad: att resa utomlands kommer inte nödvändigtvis att förändra dig, men de människor du möter kommer. Jag är så tacksam för att ha det bästa jobbet i världen, träffa unga inspirerande individer och dela deras äventyr med dem.

  Vad är det roligaste med ditt jobb?

  Att vara anförtrodd att ta hand om andra i samarbete med deras drömmar, personligheter och preferenser. Ingen dag, aktivitet eller beslut är någonsin detsamma. Det faktum att rollen som ledare betyder att jag behöver vara inget annat än en superhjälte är utmanande men också sann empowerment. Jag uppskattar verkligen relationerna jag har chansen att bygga mellan mig själv och mina elever, andra ledare/personal och mina STS-destinationer.

  Vad är viktigt för dig som ledare på våra språkresor?

  Det viktigaste för mig är att se till att studenterna jag träffar får en chans att relatera till att växa genom mitt stöd och mina upplevelser. Jag vill inget annat än för dem att veta att de är alla så väldigt fantastiska och fulla av potential att åstadkomma vad som helst. Jag tror att det är mitt huvudansvar att låta dem veta att de är true greatness, oavsett vad. Förhoppningsvis fastnar det tillsammans med alla deras fantastiska minnen från deras sommaräventyr.

  Berätta om ett roligt minne från någon av våra språkresor

  Det finns så många! Mina bästa, av någon anledning, är alltid relaterade till transporter och bussresor. Undrar du varför? Att vara på väg, till och från aktiviteter och utflykter, är en så stor del av STS-resans verklighet. Det är här som vi har varit tvungna att vara som mest kreativa (har bråttom eller åker någonstans okänt) och har nog också delat de stunder som fick oss att skratta, förstå, tycka om varandra mest i mina aktivitetsgrupper. Lärdomen är att den djupaste vänskapen mellan människor skapas på dubbeldäckare!

  Vad vill du säga till de som funderar på att åka på en språkresa?

  Som ledare är mitt löfte till dig att du inte kommer ångra beslutet att resa med oss. Du kommer att göra och vara så mycket mer än du någonsin kan tänka dig. Så många av mina studenter efteråt beskrev för mig hur resan med STS hjälpte dem att växa och att de nu vill göra nya och fler saker. Dessutom fick de lära känna andra personer som de bryr sig väldigt mycket om och som de fick chansen att dela denna väldigt viktiga erfarenhet med. Att åka med STS är ett säkert och bra sätt att utmana dig själv att göra saker för att prova nya saker, se nya internationella platser och ha det roligt hela tiden tillsammans med bra ledare och andra STS-studenter. Start your journey!

  Tack Madeleine, du gör ett fantastiskt jobb!