Språk- och ungdomsresor 15–19 år
Lionels första språkresa

  Intervju med Emmy, mamma till Lionel 9 år

  Mon Oct 28 2019

  Vi ställde några frågor till Emmy Ljungvall för vi var nyfikna på vilket sätt hon som förälder tycker att det har varit positivt att låta sin son åka på språkresa. Läs nedan hur hon tänkt och svarat.


  Hej Emmy! Hur kommer det sig att du ville att din son Lionel skulle åka på en språkresa med STS?
  Jag tyckte att juniorkursen lät helt fantastiskt. Att Lionel skulle få åka iväg, uppstyrt och med ledare med sig under hela tiden, och få en chans att se ett annat land, träffa nya kompisar från andra länder och samtidigt lära sig engelska.

  Varför valde du just STS?
  Jag hade aldrig hört talas om att man kunde åka på språkresa som nioåring, men fick tipset via en vän om att STS från och med i år erbjöd barn mellan 8-12 år den här språkresan till St Albans utanför London.

  Hur kändes det som förälder att “skicka iväg” sitt barn?
  Spännande, otroligt läskigt och samtidigt fantastiskt! Att se Lionel växa så mycket, få vara självständig och så modig är det bästa beslutet jag tagit. Sina egna känslor får man lägga åt sidan för en stund, och fokusera på vilken möjlighet till äventyr man ger sitt barn.

  Vad är det ditt barn har som favoritminne från sin språkresa?
  Alla kompisar, ledarna och utflykterna. Vi valde att köpa till STS Explorer Pass och vilka grejer de fick vara med om! National History Museum var otroligt enligt Lionel.

  Tycker du att ditt barn har utvecklas efter resan?
  Han har utvecklats väldigt mycket. Hans självförtroende och självkänsla fick sig en rejäl boost, och han kom hem med en sån stolthet över allt han gjort och klarat på egen hand (med hjälp av STS såklart).

  Vilka fördelar kan du se med att åka på språkresa?
  Språket är en stor fördel. Att åka bort i två veckor och bara prata engelska gör ju otroligt mycket för språkutveckligen. Från att Lionel bara kunde ord och enkla fraser går det att hålla en konversation på engelska, och han förstår allt när någon pratar engelska med honom.

  Varför skulle du rekommendera andra att åka på språkresa?

  Det barn har, som vuxna många gånger tyvärr tappar är mod. Både att känna sig modiga och vara modiga i beslut. Att lita på Lionel och låta honom vara modig är något av det finaste vi gett honom. Det är ett äventyr att åka på språkresa!

  Tusen tack för att du delade med dig Emmy, och under det fina fotot på er båda fortsätter intervjun med att även Lionel berättar om sin första språkresa.

  Emmy med sonen Lionel.

  Hej Lionel, vill du berätta varför du ville åka på en språkresa med STS?
  Det lät jättespännande att åka till England och bo på en skola. Det såg ut som Harry Potter-skolan! Jag ville också träffa nya kompisar och lära mig engelska såklart.

  Du har varit på språkresa i St Albans utanför London, berätta om det!
  Vi hade lektioner några timmar varje dag, sen fick vi åka på utflykter, leka lekar eller ha en annan kvällsaktivitet tillsammans. Jag träffade massa nya kompisar och några var från Italien.

  Berätta om ett favoritminne från dina språkresor?
  Det var när vi hade Talent Show. Jag sjöng en låt framför alla och efteråt kände jag mig jättestolt över mig själv.

  Vad var den häftigaste upplevelsen under resan?
  Det var när vi var på National History Museum! Så mycket coola djur och saker. London Eye var också jättehäftigt. Vi fick också se ett ställe där de spelade in Harry Potter.

  Hur var det att resa med andra ungdomar?
  Kul! Det var flera som inte kände någon annan och alla blev snabbt kompisar.

  STS har ju egna ledare och aktiviter, vad tyckte du om det?
  Jätteroligt! Det kändes bra att åka med min ledare Maja ända från Göteborg och att hon var med hela resan.

  Varför skulle du rekommendera andra att åka på språkresa?
  Man lär sig engelska, träffar roliga människor och får åka bort själv utan mamma och pappa :)

  Lionel på väg ut i världen på sitt allra första, egna äventyr.

  Vill du veta mer om resan till St Albans som Lionel gjorde? Du kan också utforska våra övriga språkresor, eller kontakta oss på telefon, mejl eller chatt så hjälper vi dig.