Språkresor 15–18 år

  I sommar åker Thilda på sin tredje språkresa

  Wed Dec 05 2018

  Thilda ville gärna testa något nytt och bestämde sig för att åka på en språkresa till Hastings. Efter resan fick hon mersmak av att upptäcka nya platser och bestämde sig för att nästa resa skulle gå till populära Malta. I sommar åker hon på sin tredje språkresa med STS och berättar här om vad som fick henne att vilja åka, hur det är att bo i värdfamilj och vad hon lärt sig under sina resor.

  Namn: Thilda Mårtensson
  Ålder: 17 år
  Hemstad: Stockholm
  Har rest med STS: Hastings, Malta på påsklovet och ska åka på Coast to Coast i sommar

  Vad fick dig att vilja åka på språkresa?

  Jag har alltid gillat att testa nya saker och se världen. Det kändes som att åka på språkresa så skulle jag få se nya saker och uppleva hur andra kulturer kan se ut, se vad skillnaden är mot i Sverige. Det kände jag kunde vara lärorikt och intressant.

  Berätta vad som har varit det bästa med dina två språkresor?

  Det bästa med att åka på språkresa är att få så många nya fantastiska vänner från Sverige men även från andra länder som du lär känna. Dom har jag även kontakt med idag vilket är väldigt roligt. Det är också att man varje eftermiddag har en utflykt eller aktivitet som man gör så att man får se väldigt mycket av landet och staden man är i. Varje helg kunde man välja att åka med på en längre utflykt till en annan stad och se den. En av dom allra bästa sakerna i Hastings var att jag hade en fantastisk värdfamilj som jag hoppas många kommer få möta i framtiden. Dom hette David och Francesca, och dom gjorde så man kände sig som en del i familjen och frågade alltid hur dagarna hade varit och var alltid väldigt hjälpsamma och måna om att jag skulle trivas och ha det bra. Dom fokuserar mycket på att prata istället för att sitta med böcker om man åker på en resa där man har skola, men dom kan utgå från en bok och gör många övningar muntligt. Det är väldigt bra.

  Vad har du lärt dig under dina resor med STS?

  Jag har lärt mig att prata mer engelska för att jag pratade mycket med familjen och fick då också lära mig mer om hur det funkade med olika saker i England. Att gå dyslexilägret var givande.

  Nu ska du åka på ännu en språkresa till sommaren, berätta om vart du ska resa!

  Jag ska resa till USA med Coast to Coast, en drömresa som jag länge velat åka på och ser fram emot väldigt mycket.

  Vad vill du säga till alla som funderar på att åka på språkresa?

  Åk på språkresa, det är en av de roligaste sakerna jag någonsin gjort, man får med sig så mycket med upplevelser och alla fina vänner man finner. Det jag skulle rekommendera är att åka själv för att bli mer självständig och det är väldigt många som åker själva, för man hittar oftast alltid någon att vara med. Rekommenderar Malta på höstlovet eller påsklovet om man är osäker på att åka på språkresa för då får man en försmak hur det kan vara på en längre sommarresa.


  Tack Thilda, vad roligt att du ville berätta om dina språkresor. Ha en fantastisk sommar på Coast to Coast!