Språkresor 15–18 år

  Amanda åkte på en roadtrip genom USA

  Tue Jan 08 2019

  Amanda ville åka på ett riktigt äventyr, och hos oss hittade hon sin drömresa Coast to Coast. Under några veckor på sommaren åkte hon tillsammans med andra ungdomar genom hela USA och fick se platser som Grand Canyon, Universal Studios och rancherna i Texas. Här berättar hon om en av de bästa somrarna i sitt liv.

  Namn: Amanda Nilsson
  Ålder: 24
  Hemstad: Marstrand, Kungälv.
  Resa med STS: Coast to Coast i USA

  Hur kommer det sig att du ville åka på en språkresa med STS?

  Jag åkte på språkresa med STS för att jag alltid tyckt om att resa och kände att jag vill resa på egen hand eller alternativt med en kompis. Fick mer nys om STS när dom hade reklam på vår gymnasieskola i Göteborg. Hade även hört mycket bra om just STS innan plus att jag hittade min drömresa, så det var bara boka och packa väskan!

  Varför valde du att åka på Coast to Coast?

  Varför jag just valde Coast to Coast är för att jag sökte ett äventyr och något ut över det vanliga och mitt hjärta har alltid klappat lite extra för just USA och äventyr. Så jag kände att denna resa passade mig som handen i handsken. Jag och en kompis började prata om denna Coast to Coast-resa i skolan mycket och bestämde oss för att prata med våra föräldrar och be dom följa med på ett informationsmöte. Självklart blev vi ännu mer taggade att åka på denna resa efter mötet och övertalade vi våra föräldrar återigen att släppa på tyglarna lite och låta oss åka. Sen var det bara att förbereda oss för att tillsammans åka på detta äventyr och ha ett grymt sommarlov helt enkelt! Det är verkligen ett land som har allt att erbjuda när det kommer till sol och bad, skidåkning, friluftsliv och storstad bland annat, allt det jag älskar! Sen är ju också amerikanerna jag träffat så extremt trevliga, tillmötesgående och hjälpsamma! Bodde i USA 1 år efter gymnasiet och jag står fortfarande fast vid att mitt hjärta klappar extra för USA för dom vet verkligen vad vi som turister vill ha och är väldigt duktiga på att ta hand om oss, det är så jag upplevt det.

  Vad var den häftigaste upplevelsen under resan?

  Min absolut häftigaste upplevelse under resan måste jag nog säga var Monument Valley i Utah. Det ligger nästan precis innan man kommer till Grand Canyon. Det är bara en stor röd sandyta så långt ögat kan nå och lite bergstoppar här och där. Så häftigt! Och vägen innan man kom dit är oslagbar. Verkligen ett minne för livet.

  Vilket av alla stopp på vägen blev din favorit?

  Hm…det är svårt att välja bara en favorit för jag har många. Jag tyckte västkusten var roligare att åka igenom än östkusten då det kändes som mer ”roadtrip känsla” när man åkte igenom öknen och fick se så otroligt fina platser. Alltifrån en övergiven bensinmack mitt ute i ingenstans till världens längsta raksträcka. Otrolig syn verkligen! Sen var ju storstäderna roliga med men jag hade redan varit i New York innan och var mer taggad på att besöka småstäderna och country-södern. Så för att sammanfatta så säger jag nog Monument Valley, Grand Canyon och Nashville, TN. Sen måste jag självklart säga att besöka Universal Studios i Los Angeles och Six Flags (nöjespark) i Texas verkligen var två utav dom roligaste aktiviteterna för mig. Vi fick även chans att åka helikopter över Grand Canyon, också en favorit! Det är som sagt svårt att bara välja en för jag kan fortsätta hur länge som helst!

  Hur var det att resa runt tillsammans med andra ungdomar?

  Att resa runt med andra ungdomar var jättekul! Vi var ju alla ute efter lite av samma upplevelser och förväntningar under resan och just i vår buss så fick vi en bra sammanhållning och hade roligt i bilen längs vägarna med olika billekar och historier av vår amerikanska chaufför. När man gör en sån äventyrsresa så reser man ju med ungdomar som är runt samma ålder och vill få ut samma upplevelser som en själv och det är jättekul att träffa så många nya människor där alla ska få uppleva allt för första gången och dessutom tillsammans med andra som aldrig heller upplevt något liknande.

  Varför skulle du rekommendera andra att åka på Coast to Coast?

  Jag rekommenderar just Coast to Coast för att det verkligen är en äventyrsresa och upplevelse utöver det vanliga. Alla förväntningar jag hade stämde mer än överens med verkligheten och man kände sig verkligen som en äventyrsmänniska när man stiger ut ur tältet mitt ute i ingenstans ute i öknen och ser när solen går upp. Det är MAGISKT. Så vill man ha både storstad, friluftsliv, sol och bad samt roadtrip på det så är detta verkligen en resa för dig för du får göra så mycket på denna resa!

  Tack Amanda, vilket äventyr du har varit på!

  Vill du uppleva samma äventyr som Amanda? Läs mer här!