Språkresor 15–18 år

  7 snabba med Tilda i Hastings

  Mon Sep 25 2017

  Vi snackade med Tilda, en av våra härliga studenter som var på språkresa i Hastings i somras. Hon berättade bland annat om hur det var att bo hos en värdfamilj, om Hastings som resmål och vilken STS-resa hon skulle vilja åka på nästa gång. Enjoy!

  Namn: Tilda Bergkvist
  Ålder: 15 år
  Hemstad: Oskarshamn
  Resmål: Hastings, England

  Vad var det bästa med din språkresa?

  Det bästa med språkresan var nog att bara vara i England och vara omringad av engelska hela tiden. Det var också väldigt kul att träffa nya kompisar och lära känna en ny kultur.

  Varför just Hastings?

  Dels för att det var bra pris, men också för att det verkade som en mysig stad.

  Gillade du Hastings som resmål?

  JA! Det var en jättemysig stad, med nära till strand, lokal shopping och London. Hastings är väldigt lugnt, och det finns många mysiga gator med äldre hus och byggnader. I Hastings finns även världens bästa bokaffär/café som heter Waterstones. Dit gick vi så ofta vi kunde, och jag saknar det jättemycket.

  Hur var det att bo hos en värdfamilj?

  Jag ÄLSKADE att bo i värdfamilj. Jag älskar hur man fick lära känna en brittisk familj, och verkligen känna på hur det är att leva i England. Man åt lokal mat och det var väldigt spännande. Jag hade ett eget rum, och det tyckte jag var skönt. Jag var också ensam svensk, vilket jag bara tyckte var positivt – man pratade ju mycket mer engelska då.

  Har du fortfarande kontakt med vänner från resan?

  Jag har daglig kontakt med alla svenskar i min grupp. Det tycker jag är jätteroligt! Spanjorerna och italienarna följer jag på Instagram och så, men jag pratar inte så ofta med dem. För två helger sedan var jag och hälsade på en kompis från språkresan. Det var jättekul!

  Om du fick välja – vilken av STS resor skulle du åka på nästa gång?

  Jag skulle nog välja Coast to Coast i USA eller Canada Adventure. Eller kanske något i Spanien för att förbättra min spanska. Jag är även väldigt intresserad av ett high school-år och Study Abroad.

  Skulle du rekommendera andra att också åka på språkresa?

  JA!! Att åka på språkresa är bland det bästa jag gjort i mitt liv, och de här tre veckorna kommer jag komma ihåg för alltid!


  Stort tack, Tilda!

  Vill du åka på språkresa till Hastings precis som Tilda? Säkra din plats för sommaren 2018 idag!

  Läs Tildas blogg om hennes språkresa i Hastings