Språkresor 15–18 år

Vad får du ut av en språkresa?

När du väl är hemma igen efter dina veckor utomlands med oss kommer du att inse att din resa har gett dig mer än bara förbättrade språkkunskaper. Det är en resa som får dig att växa som person och ger dig massor av nya perspektiv på andra kulturer.

Allt det här kommer du ta med dig hem:

 • Erfarenhet av en ny kultur
  När du åker på en språkresa får du uppleva mer av kulturen än på en vanlig semester, särskilt om du väljer att bo i en värdfamilj. Du har lokala lärare som tar med delar av sin kultur in i klassrummet.
 • Ett annat perspektiv på din egen kultur
  Genom att se på din egen kultur med nya ögon lär du dig mycket om dig själv. Vad gillar du med ditt land? Är det något du önskar var annorlunda? Vad skiljer sig mot värdlandet?
 • Personlig utveckling
  Detta kan vara en av de första gångerna du reser utomlands utan dina föräldrar. Att stå på egna ben gör dig mer mogen och förbättrar många värdefulla förmågor, såsom modet att ta sig an nya utmaningar, få större självförtroende och ha ett öppet sinne.
 • Språkkunskaper
  Att öva på ett språk i det land där det talas ger dig ett perfekt uttal, samtidigt som du snappar upp nya uttryck och kroppsspråk. Detta tar dina språkkunskaper till en helt ny nivå.
 • Ett internationellt nätverk av vänner
  Dina nya vänner kommer från många olika länder. Låt dig inspireras av dem, dela med dig av dina tankar och idéer och håll kontakten. Ett internationellt nätverk är ovärderligt, både privat och i din framtida karriär.