Språkresor 15–18 år

Ha kul samtidigt som du lär dig ett språk

Att plugga ett språk i landet där det talas har stora fördelar jämfört med att studera språket hemma. Du lär dig massor på lektionerna men du övar ännu mer efter skolan när du använder dig av språket i praktiken. Kanske när du köper glass, pratar med klasskompisar eller spelar beachvolleyboll.

Metoden som STS använder kallas Progressive Learning och kombinerar inlärning med underhållning. Våra lektioner består av lärorika övningar och rollspel som kombineras med grupparbeten och studiebesök. Så här fungerar det:

  • Du lär dig snabbare när du lever med språket dygnet runt
  • Du lär dig språket och alla lokala uttryck på en helt ny nivå i det land som språket används
  • Ditt uttal förbättras när du lyssnar på och pratar med människor som du träffar
  • Självförtroendet får ett uppsving när du gör dig förstådd på ett annat språk
  • Du lär dig mer, bara för att det är extra roligt att lära dig saker under resan!

Språklärare

Vi har höga krav på alla språklärare som vi rekryterar. Alla lärare är kvalificerade och pratar engelska på modersmålsnivå och har lång och gedigen erfarenhet.

Skolor

Våra lektioner sker i ljusa och moderna klassrum, som är utvalda för att passa de små grupper som är typiska för våra kurser. I vissa fall du bor du en bussresa bort från skolan, i andra fall inom gångavstånd. Du åker eller går till skolan med dina nya vänner och pratar med dem på vägen dit. Din värdfamilj eller din ledare visar dig vägen under din första dag.

Vilket språk ska jag välja?

Det finns mellan 6 000 och 7 000 språk i världen (ingen vet säkert hur många) och det är fler än du kan lära dig. Men att behärska ett eller två språk förutom ditt modersmål är fullt möjligt och en bra idé. Det är en tillgång för din framtida karriär, när du vill resa och för att öka förståelsen för andra kulturer.

Vi erbjuder kurser på följande språk:

  • Engelska – världens vanligaste andraspråk
  • Spanska – världens näst största språk
  • Franska – det språk som studeras näst mest i världen