Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40

Från bokning till avresa

Nu har du bokat din språkresa. Äventyret närmar sig för varje dag som går! Men vad händer nu fram tills det är dags att åka? Läs om allt här och om du har fler frågor kan du alltid ringa eller chatta med oss.

2_Linda_Walter_CIMG1498.jpg
 • Bekräftelse
  När vi tagit emot din bokning skickar vi en bekräftelse till din mail. Du får en länk till våra allmänna villkor och annan viktig information, en faktura med din första inbetalning samt ombokning- och avbeställningsskydd. Du väljer själv om du vill lägga till detta och betalar då in beloppet tillsammans med den första inbetalningen. När du har gjort den första inbetalningen har du även bekräftat din plats på språkresan.
 • Fakturering och betalning
  Den första inbetalningen är en del av det sammanlagda priset för resan och dras av på de två kommande fakturorna. Resterande summa betalas i två delar, med en första inbetalning i februari. Om din bokning sker efter februari betalas den delen tillsammans med din anmälningsavgift som du får tillsammans med din bokningsbekräftelse. Du får då alltså två fakturor på en och samma gång. Den sista inbetalningen skickas till dig ungefär 60 dagar före avresan och ska vara betald senast 40 dagar före avresan.
 • Kontrollera dina tillval
  Se till att du har gjort alla tillval som till exempel reseförsäkring, sportkurser, STS t-shirt och STS Beach Kit.
 • Lägg till STS Explorer Pass
  Vill få ut det mesta av din resa? Kolla in STS Explorer Pass på din språkresa och se vad som ingår. Då får du möjlighet att hänga med på extra aktiviteter, till exempel till nöjesparker, besök i storstäder eller en unik sightseeing med cykel eller båt. Se till att boka på ditt Explorer Pass innan avresan.
 • Sportkurser
  Vill öva på språket samtidigt som du utövar din favoritsport? Vi erbjuder sportkurser i bland annat vindsurfing, dykning, tennis, yoga och beachvolleyboll. Vi rekommenderar att du bokar sportkursen när du bokar din resa. Tveka inte att be oss om råd om du är osäker eller har frågor.
 • My Page
  Under våren får du inloggningsuppgifter till en sida som vi kallar för My Page. Här hittar du tidsplanen för din avresa och hemresa, samt information om din resa. Här kan du även kontrollera dina egna uppgifter och se till att allt stämmer. Ett par veckor inför avresa är alla förberedelser klara och du kommer även att se kontaktuppgifter och bild på din ledare och värdfamilj (om du har valt att bo i värdfamilj).
 • ABC-guide
  Innan resan publicerar vi en ABC-guide på din My Page. Här finns massor av tips och information samt svar på de flesta av dina frågor. Våra regler och policys finns också med här. Se till att gå igenom de här med dina föräldrar innan avresa, så du är väl förberedd inför resan!
 • Avresemöte
  Vi anordnar träffar i ett par olika delar av landet under våren. Här ger representanter från STS praktisk information inför din resa och du kan få svar på de allra sista frågorna om du fortfarade har funderingar. Vi erbjuder även träffar online.
 • Flygbiljett
  Du får ingen vanlig flygbiljett hemskickad till dig. Din ledare ansvarar för allt som behövs för att du ska få en enkel och smidig resa till din destination. Du behöver bara tänka på att dyka upp i tid på flygplatsen, och att du tar med ditt bagage och pass så klart!

8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018