Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40

Bokningsinformation

Bokning och betalning

Boka direkt här på vår webbplats eller genom att ringa oss på 0771-20 20 40, hos oss delbetalar du alltid din resa. Anmälan är inte bindande förrän ni har betalt anmälningsavgiften. Säkra din plats redan idag!

Betalning av språkresa

 • Den första fakturan, samt eventuellt om- och avbokningsskydd, skickas till dig när vi har bekräftat din bokning. Det är en anmälningsavgift som ligger på 2000 kr och ska enligt de allmänna resevillkoren betalas inom 48 timmar. Denna avgift ingår i kurspriset och betalas på en separat faktura. 
 • Den andra fakturan betalas in i februari. Detta är en mittbetalning och ligger på 4000 kr. Om bokningen sker efter februari betalas anmälningsavgift och mittbetalning direkt vid bokningstillfället. 
 • Den sista fakturan betalas senast 40 dagar innan avresa, här betalas resterande belopp. Om du har bokat med en rabatt så dras rabatten på denna faktura. Du får slutfakturan på språkresan ca 60 dagar innan avresan. Betalningen av anmälningsavgiften innebär att du och dina föräldrar har tagit del av och godkänt STS "Allmänna villkor för paketresor”.
 • Resor som genomförs under andra perioder än sommaren kan ha annan betalningstakt. 

Räntefri avbetalning

För att så många som möjligt ska få chansen att studera utomlands erbjuder vi i samarbete med Collector AB olika alternativ för betalning av språkresan.

Du kan välja att räntefritt boka nu och betala om 3 månader eller dela upp din betalning på 6 eller 12 månader. Önskar du finns räntebelagd delbetalning på upp till 48 månader.

Kontakta oss på STS för mer information, du kan ringa oss på 0771-20 20 40, chatta med oss på vår hemsida eller maila welcome@sts.se. 

Innan avresa

Innan resan kan du hitta dina kurskamrater på vår facebooksida. Här diskuteras allt ifrån packning till förhoppningar inför språkresan. Det är även många elever som bloggar om sina språkresor. Bloggarna hittar du här.

Till våren kommer du även att bli inbjuden till ett avresemöte. Där en representant från STS berättar om hur en språkresa går till, vad man ska tänka på innan avresan samt annan nyttig information.

Färdhandlingar

My Page

Innan din resa får du inloggningsuppgifter till My Page där du hittar viktiga dokument för din resa, fullständig tidtabell för ut- och hemresa, namn och telefonnummer till din ledare samt information om ditt boende. My Page är din personliga sida som uppdateras allteftersom informationen kommer in.

Här kommer även en ABC-guide att finnas. Där du hittar information om vad som är bra att ta med och vilka regler som gäller på kursorten med mera.

Avresedatum

De avresedatum som står på My Page kan skilja sig från broschyrdatumen, då transportbolagens tidtabeller inte är fastställda vid tryckningen av broschyren. En tidtabellsändring meddelas i god tid före avresan.

I resans pris ingår

 • Resa från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Umeå och Luleå till kursorten (tur och retur). 
 • Transfer mellan flygplatsen och din destination i värdlandet
 • Boende i värdfamilj med halv/helpension, hotell/camping/vandrarhem för våra roadtrips eller boende på hotell/resort/campus med två/tre mål mat om dagen. Se respektive kursort för mer information om just din resa
 • Aktiviteter och utflykter. Se kursort för aktuell info. 
 • STS ryggsäck
 • Avresemöte i Sverige inför avresan
 • STS Certificate of Achievement

Utöver resans pris kan det tillkomma

Flygskatt och avgifter, eventuellt valutatillägg, eventuella övernattningar i samband med anslutningsflyg kan tillkomma, konfirmandkursbok och hyra av konfirmandkåpa vid konfirmation, samt ombokningskostnad (995 kr) om du bokar om din resa efter att du accepterat din bokning genom att betala in anmälningsavgiften.

Vi erbjuder även följande tilläggstjänster

Om- och avbokningsskydd

Om du efter bokning ändrar dig och vill åka till en annan destination, åka vid ett nytt datum eller på grund av sjukdom/olycksfall inte längre har möjlighet att åka på din språkresa kan du med Om- och avbokningsskyddet enkelt boka om eller avboka din resa helt utan extra merkostnader. Om- och avbokningsskyddet täcker även i de fall din kompis skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka förutsatt att denne också har tecknat om- och avbokningsskyddet. Du har rätt att ändra din resa fram till och med 60 dagar före avresa. Avbokningar med full återbetalning (exkl. kostnaden för om- och avbokningsskyddet) gäller mot uppvisande av läkarintyg och träder i kraft 30 dagar innan avresa.

Sportkurser/utflykter

Du kan till exempel lägga till olika sportkurser och utflykter beroende på vilken resa du väljer. Läs mer under respektive destination om vad som finns att välja på.

T-shirt

Alla språkresestudenter kan köpa till en snygg t-shirt från STS. En mycket populär souvenir att ha med sig hem med alla nya vänners hälsningar på! 

STS beach kit

Du kan köpa till vårt beach kit som passar perfekt på stranden. I kitet ingår en snygg handduk och skyddande solglasögon. Perfekt att ta med på din soliga resa i sommar. 

Trinity Exam (Oxford)

Perfekt för dig som vill få ett bevis för dina kunskaper i det engelska språket. Återvänd till Sverige med ett internationellt gångbart certifikat och förhöj ditt CV inför ansökan till universitet eller jobb efter gymnasietiden.

Reseförsäkring

Att känna sig trygg är viktigt när man ger sig ut på en språkresa och även en av våra främsta prioriteringar. Vanligtvis brukar det inte hända någonting men skulle olyckan vara framme är det viktigt att ha trygghet i form av en riktigt bra försäkring. I samråd med STS har försäkringsbolaget AVI tagit fram en reseförsäkring som vi kan förmedla. Den är skräddarsydd för just språkresor och täcker skolgång likväl som aktiviteter utomlands och utan självrisk. 

Pris: Kan skilja sig för länder inom Europa och resten av världen.

Boka i anslutning till att du bokar din språkresa eller kontakta oss för att lägga till den senare. När du har bokat försäkring hittar du försäkringsbrev och villkor på My Page.

Rabatt

Har du rest på språkresa med STS tidigare? Då får du alltid 1000 kr extra i avdrag på grundpriset. Om du har ett syskon som har åkt på språkresa med STS tidigare så får du 1000 kr i rabatt, och om du åker tillsammans med en kompis så får ni båda 500 kr rabatt. Dessa rabatter går endast att kombinera med varandra, inte med andra erbjudanden. Lär mer om våra erbjudanden här

Frågor om din bokning

Om du har funderingar som rör bokning, finansiering, försäkringar, värdfamilj, tillägg m m, kontakta gärna oss på STS-kontoret så hjälper vi dig. Ingen fråga är för liten. Ring oss på telefon 0771-20 20 40, maila oss på welcome@sts.se eller chatta med oss via vår hemsida. Vi reserverar oss för ev fel. Priserna är baserade på valutakurser per 2018-03-15.


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018