Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40

Ha kul samtidigt som du lär dig ett språk

Att plugga ett språk i landet där det talas har stora fördelar jämfört med att studera språket hemma. Du lär dig massor på lektionerna men du övar ännu mer efter skolan när du använder dig av språket i praktiken. Kanske när du köper glass, pratar med klasskompisar eller spelar beachvolleyboll.

1_Group-Hug_8145.jpg

Metoden som STS använder kallas Progressive Learning och kombinerar inlärning med underhållning. Våra lektioner består av lärorika övningar och rollspel som kombineras med grupparbeten och studiebesök. Så här fungerar det:

 • Du lär dig snabbare när du lever med språket dygnet runt
 • Du lär dig språket och alla lokala uttryck på en helt ny nivå i det land som språket används
 • Ditt uttal förbättras när du lyssnar på och pratar med människor som du träffar
 • Självförtroendet får ett uppsving när du gör dig förstådd på ett annat språk
 • Du lär dig mer, bara för att det är extra roligt att lära dig saker under resan!

Språklärare

Vi har höga krav på alla språklärare som vi rekryterar. Alla lärare är kvalificerade och pratar engelska på modersmålsnivå och har lång och gedigen erfarenhet.

Skolor

Våra lektioner sker i ljusa och moderna klassrum, som är utvalda för att passa de små grupper som är typiska för våra kurser. I vissa fall du bor du en bussresa bort från skolan, i andra fall inom gångavstånd. Du åker eller går till skolan med dina nya vänner och pratar med dem på vägen dit. Din värdfamilj eller din ledare visar dig vägen under din första dag.

Vilket språk ska jag välja?

Det finns mellan 6 000 och 7 000 språk i världen (ingen vet säkert hur många) och det är fler än du kan lära dig. Men att behärska ett eller två språk förutom ditt modersmål är fullt möjligt och en bra idé. Det är en tillgång för din framtida karriär, när du vill resa och för att öka förståelsen för andra kulturer.

Vi erbjuder kurser på följande språk:

 • Engelska – världens vanligaste andraspråk
 • Spanska – världens näst största språk
 • Franska – det språk som studeras näst mest i världen
 • Japanska – ett av Asiens viktigaste språk

8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_Beach_Happy_42A4347_v2.jpg 1_Malta_Beach_Happy_42A4347_v2.jpg

Beställ gratis broschyr

Sport & Lifestyle, Adventure eller en klassisk språkresa?

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018