Språkresor
+46 771-20 20 40

STS – historik

STS, Student Travel Schools, startades i Sverige 1958 då vi arrangerade vår första språkresa till Österrike. Idag har vi egna kontor i 14 länder och ett stort globalt nätverk av samarbetspartners och ideella organisationer över hela världen.

Lars Magnusson från Göteborg insåg redan på 1950-talet att behovet av utbildning i utländska språk snabbt ökade i samhället. 1958 blev han först med att arrangera språkresor i större skala. Han förstod att fördelen med språkresor är att eleverna får en unik möjlighet till språkträning i ett land där språket talas och att de därmed lär sig snabbare och får djupare kunskaper.

Lars Magnusson grundade företaget STS Student Travel Schools och det växte snabbt. Företaget öppnade kontor i andra länder och man startade nya utbildningsformer, däribland STS High School som sedan slutet av 1960-talet arrangerar utbytesprogram.

Vår gedigna erfarenhet och vårt stora nätverk av skolor, värdfamiljer och områdesrepresentanter gör att vi idag kan erbjuda high school-program i ett stort antal länder jorden runt. Följ med oss på en fantastisk upplevelse som du bara får vara med om en gång i livet! När du kommer hem igen har dina språkkunskaper förbättrats avsevärt, men du har också vuxit som människa och mognat, fått bättre självförtroende och fantastiska erfarenheter.

Några milstolpar i STS historia

1958

Vi skickade vår första student till Österrike. Året därpå erbjöd vi även Hastings som destination, vilket fortfarande är ett populärt resmål bland våra studenter.

1964

Inrättande av internationella kontor började under första hälften av 1960-talet. Vi öppnade kontor i Norge och Danmark 1964.

1971

Vi introducerade ett nytt koncept: vårt high school-program i USA.

1974

Vi öppnade vårt första kontor i Asien, Japan.

1982

USA:s president bildade Youth Exchange Initiative som bidrar till internationell förståelse genom studentutbyte. Genom åren har STS-elever fått möjlighet att träffa flera amerikanska presidenter.

1985

Vi introducerade en college- och universitetsutbildning under namnet IBS International Business School.

1986

STS Foundation bildades. En icke vinstdrivande organisation för STS-program i USA.

2002

Vi öppnade vårt första kontor i Kina, Peking.

2011

Vi öppnade vårt fjärde kontor i USA och startade STS Intensive language studies i Cambridge.

2014

Vi öppnade vår första egna skola på Malta.


E-post

1_Oxford_Christchurch_5150_2012.jpg 1_Oxford_Christchurch_5150_2012.jpg

Kontakta oss idag

Vill du veta mer om våra resor eller hitta resan som passar just dig bäst? Kontakta oss så hjälper vi dig!

8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  En språkresa kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Classroom – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Classroom här

  Adventure – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och andra roliga saker. Vi erbjuder till exempel Coast to Coast – ett äventyr där vi åker genom 12 stater i USA och stannar vid många spännande platser.

  Läs mer om Adventure här

  Lifestyle – den här resan fokuserar på din favorithobby eller intresse. Om du till exempel gillar fotboll, fotografering eller surfing kan du kombinera det med en språkresa. Om du väljer Lifestyle kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Lifestyle här

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka!

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

Ring oss+46 771-20 20 40
Öppet må–to 9–18, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Språkresor Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Språkresor Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Student Travel Schools AB 1958–2017