Språk- och ungdomsresor 13–19 år
Boka ditt äventyr för sommaren 2022 nu
Oändliga val i möjligheternas land

Språkresa till USA

USA har allt: livliga städer, vackra naturlandskap, världsledande universitet, en unik blandning människor och kulturer – och listan bara fortsätter! Det är ett fascinerande land med något för alla, från de gyllene stränderna i Kalifornien och Florida till stadspulsen i New York och Los Angeles. Vilken plats skulle passa bättre att förbättra din engelska på i sommar än i The Land of Opportunity?

Vart vill du resa?

USA West Coast
USA
Från 29 900 kr
  • Ålder 15-19 år
  • Hotell
  • Halvpension
  • Engelska
San Diego
USA
  • USA:s finaste stad
  • Kaliforniens avslappnade atmosfär
  • Levande kulturscen

Omdömen

Anmäl dig till ett infomöte

Beställ kostnadsfri broschyr!

Beställ vår broschyr nu och läs allt om STS Språkresor, våra destinationer och tiden utomlands som kommer att bli ditt livs största äventyr!

Lär dig engelska i USA  

Du har troligtvis lärt dig amerikansk engelska på något sätt under ditt liv, genom filmer, musik och andra medier. Amerikansk engelska brukar vara enklare att förstå än andra accenter, och eftersom många amerikaner är väldigt vänliga och pratglada kommer du få massor av möjligheter att prata med lokalbefolkningen. Ta chansen att fördjupa dig i det engelska språket och i det amerikanska samhället under en fantastisk sommar!

Du kommer få massor av möjligheter att träna din engelska i vardagliga situationer och uppleva det amerikanska samhället på riktigt. Unga studenter från hela världen reser till USA varje år för att förbättra sin engelska. De återvänder hem med mycket mer än så: oförglömliga upplevelser, fina minnen och vänner för livet.

I USA erbjuder vi både vår klassiska engelskakurs och vår roadtrip, så du kan välja om du vill ha klassrumsbaserat eller upplevelsebaserat lärande. Klassisk engelskakurs är vår mest populära kurs som ger dig en blandning mellan språklektioner, fritidsaktiviteter och utflykter. På roadtrip har du inga lektioner, men du tränar på din engelska varje dag tillsammans med de andra studenterna och dina ledare när ni upptäcker alla vackra platser och oförglömliga äventyr på vägen. Välj vilken restyp som passar dig bäst och gör dig redo för en fantastisk upplevelse i USA!

Att resa till USA  

Du bokar själv din transport till USA. När du landar kommer du hämtas upp av din värdfamilj eller fortsätta resan tillsammans med vår personal och de andra studenterna direkt till ert campus eller hotell.

När du reser till USA måste du ha ett giltigt pass och ESTA. Du kommer få mer information om ESTA och andra dokument före din resa. Alla våra aktiviteter, utflykter och språklektioner leds av erfarna ledare som ser till att du har en säker och rolig tid i USA.

Om USA  

USA har verkligen allt. Landet sträcker sig över hela den nordamerikanska kontinenten, från kust till kust. Det ger landet många olika landskap, människor och upplevelser. Från långa sandstränder och fascinerande ökenlandskap till stora grönområden. Det finns oändligt många vackra platser som du kan besöka. Från New England till Kalifornien och sydstaterna, du kommer märka att det amerikanska samhället är dynamiskt och har en stor variation. Vad alla platser har gemensamt är en arbetsam och vänlig inställning.

USA

Invånare: 322 miljoner  
Yta: 9.8 miljoner km2 
Huvudstad: Washington D.C.  
Största stad: New York City (8.5 miljoner)  
Antal stater: 50  
Valuta: Amerikanska dollar  

Väder och klimat

USA är ett stort land med flera olika klimatzoner, men på alla våra resor till USA är det varmt och skönt under sommarmånaderna. I New York City och Kalifornien är temperaturen ungefär 25–30 °C, medan det i Florida och Las Vegas ofta kan bli över 30 °C. Vi rekommenderar att du packar kläder för alla typer av väder eftersom det kan förekomma sommarregn, men det är mer troligt att du får mer användning av dina badkläder än regnkläder. Kom ihåg att dricka mycket vatten och använd solskydd för att skydda dig mot solens starka strålar.

Sammanfattning

Listan över saker du kan uppleva i USA är lång. Alla våra språkresor i USA är olika, och oavsett vad du väljer är det en sak som är säker: du kommer uppleva saker som du aldrig kunnat föreställa dig, upptäcka nya platser och träffa nya vänner från olika delar av världen. Du kommer förbättra dina engelskkunskaper och få ett ökat självförtroende. Välj din destination och starta din resa!