Språk- och ungdomsresor 15–19 år
En sommar i möjligheternas land

Språkresa till USA

USA har allt: livliga städer, vackra naturlandskap, världsledande universitet, en unik blandning av människor och kulturer – och listan bara fortsätter! Det är ett fascinerande land med något för alla, från de gyllene stränderna i Kalifornien och Florida till stadspulsen i New York och Los Angeles. Vilken plats skulle passa bättre att förbättra din engelska på i sommar än i The Land of Opportunity?

Vart vill du resa?

San Diego
USA
  • USA:s finaste stad
  • Kaliforniens avslappnade atmosfär
  • Levande kulturscen

Omdömen

Anmäl dig till ett infomöte

Beställ kostnadsfri broschyr!

Beställ vår broschyr nu och läs allt om STS Språkresor, våra destinationer och tiden utomlands som kommer att bli ditt livs största äventyr!

Lär dig engelska i USA  

Du har troligtvis lärt dig amerikansk engelska på något sätt under ditt liv, genom filmer, musik och andra medier. Amerikansk engelska brukar vara enklare att förstå än andra accenter, och eftersom många amerikaner är väldigt vänliga och pratglada kommer du få massor av möjligheter att prata med lokalbefolkningen. Ta chansen att fördjupa dig i det engelska språket och i det amerikanska samhället under en fantastisk sommar!

Du kommer få massor av möjligheter att träna din engelska i vardagliga situationer och uppleva det amerikanska samhället på riktigt. Studenter från hela världen reser till USA varje år för att förbättra sin engelska. De återvänder hem med mycket mer än så: oförglömliga upplevelser, fina minnen och vänner för livet.

I USA erbjuder vi vår klassiska engelskakurs som ger dig en perfekt blandning mellan språklektioner, fritidsaktiviteter och utflykter. Programmet är utformat för att ge dig det bästa av båda världar, vare sig du övar på språket i klassrummet eller om du utforskar stan på en utflykt och pratar i “det verkliga livet”. Gör dig redo för en fantastisk upplevelse i USA!

Att resa till USA  

Du bokar själv din transport till USA, och flyger dit på egen hand. När du har anlänt till flygplatsen väntar dina ledare på dig. Efter att ni träffats kommer ni tillsammans att resa för att träffa din värdfamilj.

När du reser till USA måste du ha ett giltigt pass och ESTA. Du kommer få mer information om ESTA och andra dokument före din resa. Alla våra aktiviteter, utflykter och språklektioner leds av erfarna ledare som ser till att du har en säker och rolig tid i USA.

Om USA  

USA har verkligen allt. Landet sträcker sig över hela den nordamerikanska kontinenten, från kust till kust. Det ger landet många olika landskap, människor och upplevelser. Från långa sandstränder och fascinerande ökenlandskap till stora grönområden. Det finns oändligt många vackra platser som du kan besöka. Från New England till Kalifornien och sydstaterna, du kommer märka att det amerikanska samhället är dynamiskt och har en stor variation. Vad alla platser har gemensamt är en arbetsam och vänlig inställning.

USA

Invånare: 322 miljoner  
Yta: 9.8 miljoner km2 
Huvudstad: Washington D.C.  
Största stad: New York City (8.5 miljoner)  
Antal stater: 50  
Valuta: Amerikanska dollar  

Väder och klimat

USA är ett stort land med flera olika klimatzoner. Du kommer att bo i det soliga Kalifornien med sommartemperaturer på 25–30°C, så packa ner dina sommar- och badkläder. Kom ihåg att dricka mycket vatten och använd solskydd för att skydda dig mot solens starka strålar.

Sammanfattning

Listan över saker du kan uppleva i USA är lång. En sak som är säker: du kommer uppleva saker som du aldrig kunnat föreställa dig, upptäcka nya platser och träffa nya vänner från olika delar av världen. Du kommer att förbättra dina engelskkunskaper och komma hem med ett ökat självförtroende.