Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40
Mystiska och magiska Oxford!

Engelska i Oxford

I Oxford finner du det förmodligen mest berömda universitetet i världen. I över 800 år har det varit ett mecka för akademiska studier på högsta nivå. Nu är det din tur att njuta av den inspirerande miljön, samtidigt som det ger dina kunskaper i engelska en rejäl skjuts.


Välj kurs – Oxford

Engelska Intensive

Från 20 895 kr

1_0620_Brighton_7450_v2 (1).jpg

Få en Trinity-examen

Missa inte chansen att få en internationellt erkänd certifiering i engelska på resan. Få en Trinity-examen i slutet av kursen och ett värdefullt komplement till din CV. Boka Trinity exam samtidigt som du bokar din resa!

Läs mer

1_0633_Oxford_Magdalen_college_6179.jpg

Prova brittiskt studentliv

När du bor på campus får du uppleva hur det är att vara student i Storbritannien. Du bor i enkelrum i en delad lägenhet, och du äter dina mål i en gemensam matsal. Ett perfekt sätt att få den kompletta upplevelsen av Oxford!

Läs mer om att bo på campus

Fakta om Oxford

Språk: Engelska
Ålder: 12–17 år
Invånare: 150 000
Valuta: Brittiska pund (GBP)
Simning: Inomhuspooler
Sommartemperatur: 23 °C
Shopping: Stora köpcenter och mysiga småbutiker

Språkresan till Oxford var höjdpunkten på min sommar, på mitt år, i mitt liv!
Rebecca Grünberger
Oxford

Boende i Oxford

I Oxford kan du välja mellan två typer av boende. Testa på livet på campus där du bor tillsammans med dina nya vänner, eller bo hos en noggrant utvald värdfamilj.

1-Oxford-Headington-Clive-Booth-Ensuite-Residential.jpg

Bo på campus

Prova på campus-livet i en av världens främsta universitetsstäder. Du bor tillsammans med andra studenter, och här bor även dina ledare. Tillsammans med Cambridge är Oxford Storbritanniens främsta universitetsstad och det finns ingen häftigare plats att testa på campuslivet på. Du bor på Clive Booth Halls vid Oxford Brookes University, ett stort universitet i centrala Oxford, i en lägenhet tillsammans med 5–6 andra STS-elever. Campuset har en stor matsal, ett sportcenter med ett modernt gym, dansstudios, samt en stor utegård där du och dina nya kompisar kan vistas på.

Helpension ingår och du kommer att bli serverad god mat, tre gånger om dagen i campusens fräscha restaurang.

1_Host_Family_Malta_0917 (1).jpg

Bo i en engelsk värdfamilj

Genom att bo hos en av våra noggrant utvalda värdfamiljer kommer du att bekanta dig med det brittiska vardagslivet och livsstilen. Du får öva på din engelska både i skolan och hemma över en kopp te när du berättar om din dag. Våra härliga familjer bor i mysiga Abingdon.

Frukost och middag äter du hemma hos värdfamiljen. Till lunch förbereder din familj ett matpaket till dig som du tar med dig till skolan.

Aktiviteter som ingår

Din språkresa till Oxford består inte enbart av lärorika engelskalektioner utan även av massor av roliga aktiviteter och utflykter på fritiden. Vad sägs om besök i London, shopping och massor av roliga kvällsaktiviteter? Alla aktiviteter och utflykter leds av engagerade och erfarna ledare från STS.

Kvällsaktiviteter

Varje kväll anordnar dina STS-ledare kvällsaktiviteter för dig och din språkresegrupp. Det kan vara allt ifrån quiz-, film-, och karaokekvällar till talangjakter, spännande uppdrag och roliga lekar. Dessa kvällar är riktigt uppskattade av våra elever och ett skönt avslut på en dag fylld av engelsklektioner och utflykter.

1_Oxford_Christchurch_5181 (1).jpg

Stadspromenad i Oxford

Vi inleder vår språkresa med en guidad stadspromenad där du på bästa sätt får bekanta dig med ditt hem för de kommande veckorna och lär känna din språkresegrupp bättre.

Olika sportaktiviteter

Under vissa av kvällarna anordnar dina STS-ledare sportturneringar, bland annat "Olympics Night" där vi provar olika sporter och grenar. Ingen tidigare erfarenhet krävs utan allt är förstås för skojs skull. Prata med dina ledare om det är någon särskild sport du vill utöva så försöker de att fixa det.

STS Student Party

Dina STS-ledare anordnar även studentpartyn där du och din språkresegrupp har kul med musik, dans, snacks och mycket prat. Ta på dig dina snyggaste kläder och förbered dig på några riktigt roliga kvällar!

Om Oxford

Oxford är en gammal och prestigefyll stad med många imponerande, historiska byggnader. Christ Church var till exempel modell för Hogwarts matsal i Harry Potter. Det finns också många vackra parker och kanaler runt om i staden. Samtidigt är staden full av elever från hela världen, moderna aktiviteter och alla typer av populärkultur. Det som gör det ännu bättre är att allt i centrum ligger inom gångavstånd. Stämningen är verkligen helt enastående.

Det här kan du göra i Oxford

Efter lektionerna och mellan de schemalagda aktiviteterna finns det mycket att göra för dig och dina vänner. Det är lätt att gå runt i centrala Oxford. Det finns många gröna parker att slappa i och vackra smala gränder och medeltida torg att upptäcka. Du kan också se roddarna från universitetet öva inför nästa tävling på floden.

Boende och livet efter skolan

I Oxford kan du välja att bo på campus med andra studenter. Det här är en stor chans att träffa nya vänner från många länder och att prova livet som brittisk student. Eller bo hos en noggrant utvald värdfamilj i det pittoreska området Abingdon.


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018