Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40
En strand som fortsätter i oändlighet

Engelska i Bournemouth

Bournemouth är en riktig sommarstad och här finns mycket att göra. Här hittar du Storbritanniens bästa och mest imponerande strand. Den fortsätter i all oändlighet (den är 20 km lång) och under högsäsongen är det i genomsnitt på 7,7 soltimmar nere på stranden.


Välj kurs – Bournemouth

Engelska i Bournemouth

Från 19 895 kr

1_Fuengirola_Volleyball_beach_Spain.jpg

Lägg till beachvolleyboll eller tennis

Kom igång, prova något nytt eller bli bättre på det du redan gillar! I Bournemouth kan du välja mellan tillvalen tennis eller beachvolleyboll för att få ut det mesta av din resa.

Visa alla sportkurser

1_Hanna_Karlsson_Bournemouth_CTM_206.jpg

Maxa din resa!

Få ut det mesta av din resa till Bournemouth! Med STS Explorer Pass kommer din resa att fyllas med ännu fler roliga aktiviteter och utflykter.

Läs mer om STS Explorer Pass

Fakta om Bournemouth

Språk: Engelska
Ålder: 12–17 år
Invånare: 170 000
Valuta: Brittiska pund (GBP)
Simning: 20 km strand och pooler (inomhus och utomhus)
Sommartemperatur: 23 °C
Shopping: Castlepoint, Boscombe-marknaden och massor av mindre butiker

Bästa sommaren någonsin! Och jag har verkligen fått bättre självförtroende.
Elsa Östlund
Bournemouth

Såhär bor du i Bournemouth

På din språkresa i Bournemouth kan du välja mellan att bo på campus eller hos en brittisk värdfamilj. Vad du än väljer är du alltid garanterad ett tryggt och säkert boende när du reser med STS.

1-Bournemouth-University-Residential-27209.jpg

Campus

I Bournemouth har du möjlighet att bo på Talbot Campus som tillhör Bournemouth University. Campuset är modernt och rent, och ligger alldeles vid kända Bournemouth beach. Du kommer älska både de vackra omgivningarna och de fina byggnaderna på campus, och det finns massor av platser där du och dina vänner kan umgås. Du kommer snabbt känna dig som hemma!

På Talbot Campus finns allt på ett ställe. Sportanläggningar, klassrum, sällskapsrum och fritidsaktiviteter finns inom 5 minuters promenad från Student Village – där du och dina vänner kommer bo.

Du bor i ett hus med 3-7 enkelrum, och delar badrum med tre andra STS-studenter. Städning ingår varje vecka, och det finns kök och sällskapsrum i alla hus. Wi-Fi finns tillgängligt på campus, liksom även tvättmaskin.

En god frukost-, lunch- och middagsbuffé ingår varje dag i matsalen, och när vi åker på utflykter under helgen tar vi med matsäck. Alla STS-ledare bor på campus och finns tillgängliga för dig när som helst under hela språkresan.

1_Host_Family_Malta_0917 (1).jpg

Värdfamilj

Våra värdfamiljer bor i olika områden av staden. Några bor inom gångavstånd från skolan och andra en kort bussresa bort. 

Du bor med 2–3 andra elever i en noggrant utvald värdfamilj. Frukost och middag serveras hemma. Du får en matsäck att ta med till skolan som lunch.

Aktiviteter som ingår

Våra språkresor till Bournemouth innehåller massor av fartfyllda aktiviteter och roliga utflykter. Vad sägs om besök i London och Southampton, härliga strandutflykter och massor av roliga kvällsaktiviteter? Alla aktiviteter och utflykter leds av engagerade och erfarna ledare från STS.

1_Jakob_Benjaminsson_London_0755.jpg

Två nätter i London med sightseeing och shopping

Kan du tänka dig ett bättre avslut på din språkresa i Bournemouth än en weekend i London? Inte vi heller. I London upptäcker vi typiska måsten, så London Eye, Buckingham Palace och Tower Bridge.

Vi har några fantastiska dagar i huvudstaden, fulla av skratt, sightseeing och roliga aktiviteter. Samtliga aktiviteter är frivilliga och det slutgiltiga aktivitetsschemat presenteras för er i Bournemouth, där ni även kan köpa biljetter om det behövs till en attraktion. Du och dina vänner är dessutom välkomna att lämna önskemål till era STS-ledare om vad ni vill göra under era dagar i London.

Vi bor på vandrarhem, antingen i dubbel- eller trippelrum, eller i sovsalar, precis i närheten av en tunnelbanestation. Frukost ingår och så även middag under första och andra dagen. Du och din språkresegrupp köper er egen lunch utomhus.

Exempel på schema för dagarna i London:

Dag 1: Vi lämnar Bournemouth omkring kl. 08:00 och är framme vid vårt vandrarhem i London vid lunchtid. Vi lämnar vårt bagage och beger oss sedan ut och upptäcker staden. Dina STS-ledare visar er runt i London och på kvällen äter vi en god middag och ser en musikal.

Dag 2: Vi äter frukost och går sedan till Madame Tussauds, eller varför inte till populära Camden Market. Vi äter lunch i vackra St. James’s Park alldeles i närheten av Buckingham Palace och njuter av parkens lugn mitt i storstaden. Efter lunch besöker vi antingen British Museum eller The National Gallery vid Trafalgar Square. Vi gör oss därefter redo för middag och besöker sedan London Dungeon eller åker en tur i London Eye.

Dag 3: Vi äter frukost och beger oss ut på stan igen en sista gång. Vi passar på att shoppa lite; Primark och Topshop på Oxford Street är favoriter bland våra elever. Vi återvänder sedan till vårt boende för att hämta vårt bagage och ta farväl av gruppen efter en underbar språkresa. Hur mycket tid du har i London under den sista dagen beror på när flyget hem går. En buss hämtar upp oss och kör oss till flygplatsen.

1_hanna_karlsson_Bournemouth_CTM_047.jpg

Guidad tur i Bournemouth

Din språkresa i Bournemouth börjar med en guidad stadstur runt om i staden. Detta är ett suveränt tillfälle att lära känna din grupp och staden ni alla ska plugga och bo i de kommande veckorna. Du får besöka skolan, stranden och stadskärnan, och passa på att ställa alla de frågor du har om staden och språkresan hittills.

Spel och aktiviteter

Varje dag och kväll har vi fullt upp med roliga aktiviteter, spel och lekar som dina STS-ledare arrangerar. Det kan vara allt från talangshower, quiz, laglekar eller roliga uppdrag runt om i Bournemouth. Schemat är fartfyllt och riktig kul!

Sportturneringar

Packa träningskläderna! Under några av kvällarna anordnar dina ledare sportturneringar och aktiviteter där du och din grupp får prova olika sporter. Prata med dina ledare om det är någon särskild sport eller fysisk aktivitet du vill utöva så ska de försöka att ordna det.

STS Student Party

Under ett antal kvällar anordnar dina STS-ledare roliga studentpartyn för dig och dina språkresevänner. Detta är det perfekta avslutet på en fullspäckad dag där du får dansa, umgås med dina nya vänner, äta snacks och bara ha det riktigt kul.

Om Bournemouth

Bournemouth var tidigare en sömnig by, men är nu en populär badort med en massa underhållning, mysiga caféer och massor av fantastisk shopping. Den här studentvänliga staden är STS populäraste sportdestination i Storbritannien och är perfekt för dig som är aktiv och älskar strandliv.

Det här kan du göra i Bournemouth

Stranden ligger på gångavstånd från skolan och strandpromenaden är en viktigt mötesplats i Bournemouth. Här tillbringar du, dina vänner och dina ledare mycket av din vistelse. Du kan också gå och shoppa på huvudgatan eller umgås vid piren. Många av kvällarna kommer tillbringas på STS Student Party på häftiga V Club, som är en renoverad kyrka.


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018