Språk- och ungdomsresor 13–19 år
Manga, kawaii och uråldriga traditioner

Språkresa till Tokyo

Tokyo är en stad full av överraskningar och oändliga möjligheter, en plats där tradition och innovation förenas och skapar något helt unikt. Med så mycket att se, göra och upptäcka är det helt enkelt den mest perfekta språkresedestinationen.

Highlights

  • Blandning av historia och innovation
  • Inblick i Japans unika kultur
  • Pulsen i världens största stad
  • Anime och spelkultur i Akihabara
  • Mode i framkant i Harajuku
  • Utmärkt och varierande mat

Våra program

Omdömen

Anmäl dig till ett infomöte

Beställ kostnadsfri broschyr!

Beställ vår broschyr nu och läs allt om STS Språkresor, våra destinationer och tiden utomlands som kommer att bli ditt livs största äventyr!

Lär dig japanska i Tokyo 

Oavsett om du har studerat japanska förut eller om du är nybörjare så är det absolut bästa sättet att lära sig språket att studera i Japan, och det kommer ta dina språkkunskaper till nästa nivå. Du kommer vara omgiven av människor som har japanska som modersmål och ha möjlighet att träna på det du har lärt dig i vardagliga situationer. Vår klassiska japanskakurs i Tokyo ger dig chansen att kombinera lektioner i klassrummet med roliga aktiviteter och utflykter, så du kan förbättra din japanska medan du utforskar stadens bästa sevärdheter och lär dig om den lokala kulturen. Du studerar tillsammans med internationella klasskompisar och lektionerna leds av kvalificerade och engagerade lärare, och du kommer säkert få mycket uppmuntran från japanerna när du tränar på språket i vardagliga situationer. Men våra kurser handlar om mer än bara språket. Du kommer lära dig nya saker om världen, om dina klasskompisar och om dig själv. Du kommer växa som person och minnas detta som den bästa sommaren i ditt liv.

Att bo i Tokyo 

På din språkresa till Tokyo kommer du att bo hos en värdfamilj, vilket innebär att du har en unik möjlighet att bo med en lokal familj, öva mer på språket och uppleva det japanska familjelivet – allt detta gör hela upplevelsen mer givande. Värdfamiljerna kan bo i olika områden i Tokyo, vilket ger dig chansen att utforska andra delar av staden.

Aktiviteter

Din resa består av mer än bara språklektioner. I Tokyo har du ett fullspäckat schema med aktiviteter och utflykter som ger dig en större inblick i den japanska kulturen. Du får lära dig mer om japanskt hantverk genom workshops med origami, kalligrafi och ikebana, vara med på en traditionell teceremoni och du får chansen att testa en riktig kimono. Du besöker också några av stadens mest kända platser, både traditionella som Meiji Shrine och området Asakusa, och moderna som stadens teknik- och popcentrum Akihabara.

Tillval

Du kan få ut mer av din språkresa genom att lägga till STS Explorer Pass till din bokning. Det ger dig tillgång till ännu fler aktiviteter och utflykter så du kan få ut det mesta av din tid i Japan. I Explorer Pass i Tokyo ingår en dagstur till Kamakura, en kuststad bara en timme bort där du får en rundtur bland stadens främsta sevärdheter. Du kommer dessutom få se Tokyo från olika perspektiv, bland annat från en kryssning på floden Sumida, följt av ett besök i Tokyo Tower, 250 meter över marken.

Om Tokyo

Som en av de största metropolerna i världen är Tokyo en stad bestående av mindre städer, var och en med sin egen personlighet och charm. Shinjuku och Shibuya är några av stadens nöjesdistrikt med många restauranger och shopping, medan Harajuki är ett centrum för mode. Besök Akihabara om du är intresserad av den senaste teknologin, gaming eller popkultur, eller besök Asakusa och Ueno för att uppleva det mer traditionella Tokyo. Det finns oändligt mycket att upptäcka i denna enorma stad.

Snabbfakta

Språk: Japanska 
Invånare: 14 miljoner 
Valuta: Japanska Yen (JPY) 
Landskod: +81 

Det bästa var att lära känna min fantastiska värdmamma som jag har kontakt med än idag och att åka på fyrverkerifestival med mina två fantastiska kompisar! / Linn

Att resa till Tokyo 

Det är en lång resa till Tokyo, men vi finns här för att se till att det går smidigt. Vår personal möter dig på din flygplats och de kommer finnas där för dig varje steg på vägen för att du ska ha en bekväm och säker resa. När du anlänt blir du hämtad på flygplatsen av en privat buss och åker tillsammans till vår samlingsplats. Sedan blir du hämtad av din värdfamilj så du kan göra dig hemmastadd. Tokyos kollektivtrafik är ren och effektiv, så det kommer inte vara några problem för dig att ta dig till och från lektionerna. Alla aktiviteter leds av erfarna STS-ledare som ser till att du är trygg och får ut det mesta av din upplevelse.

Sammanfattning

Tokyo utvecklas ständigt, och det är en stad full av överraskningar och oändliga möjligheter. Ta chansen att utforska denna underbara stad, lära dig japanska och uppleva en oförglömlig resa tillsammans med nya vänner från hela världen. Våra kurser i Tokyo kombinerar lektioner i klassrummet med roliga aktiviteter och utflykter för att du ska förbättra dina språkkunskaper och vara med om en resa du aldrig glömmer. Det är svårt att föreställa sig en mer spännande plats att spendera din sommar på.

Se mer