Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40
Manga, kawaii och uråldriga traditioner

Japanska i Tokyo

Tokyo är en ungdomlig, trendig och rolig stad, samtidigt som den är full av traditioner, antik konst och klassisk arkitektur. Kontrasterna är vad som gör Japans huvudstad så spännande och intressant. Du kommer aldrig ha tråkigt, det är ett löfte.


Välj kurs – Tokyo

2000 kr rabatt

Japanska

Från 34 695 kr

1_Manabi_Tokyo_Japan_IMGP4946 (2).jpg

Bo på campus

Att bo på en campus med många internationella studenter är en härlig upplevelse! National Olympic Memorial Youth Center i Shibuya blir ditt hem under din vistelse i Tokyo och du kommer att dela rum med en eller två studenter. Halvpension ingår.

Mer om boende på campus

8-Tokyo-Skyline-AdobeStock_140444893 (1).jpg

Maxa din resa

Få ut det mesta av din resa till Tokyo! Med STS Explorer Pass kommer din resa att fyllas med ännu fler roliga aktiviteter och utflykter.

Läs mer om STS Explorer Pass

Fakta om Tokyo

Språk: Japanska
Ålder: 13–19 år
Invånare: Nästan 9 miljoner
Valuta: Yen (JPY, ¥)
Simning: Simbassäng och pooler
Sommartemperatur: 23 °C
Shopping: Kanske den bästa i världen

Det bästa var att lära känna min fantastiska värdmamma som jag har kontakt med än idag och att åka på fyrverkerifestival med mina två fantastiska kompisar!
Linn
Tokyo

Campus eller värdfamilj i Tokyo

Vill du bli en del av en japansk familj eller bo på campus som en elev? I Tokyo kan du välja mellan två olika typer av boende. Ta reda på vad som passar dig bäst.

1_Manabi_Tokyo_Japan_IMGP4946 (1).jpg

Bo på campus

Om du föredrar att bo med andra elever kan du välja campusalternativet. Du bor då på National Olympic Memorial Youth Center i Shibuya och delar rum med en eller två elever.

Halvpension ingår i ditt campusboende och du har också tillgång till Wi-Fi. 

2_Tokyo_Host_Family_Japan_080113_403.jpg

Bo i en japansk värdfamilj

När du väljer att bo i en värdfamilj får du en unik chans att uppleva japansk kultur och familjelivet runt middagsbordet. Det är också en fantastisk möjlighet att vässa dina språkkunskaper i en mer avslappnad miljö. Alla familjer talar mer eller mindre engelska, men försök att kommunicera på japanska för att få ut det mesta i din språkutveckling.

I värdfamiljen bor du ensam och inte tillsammans med andra elever. Frukost och middag ingår.

Aktiviteter som ingår

Din språkresa till Tokyo består inte endast av lektioner i japanska utan till största del av roliga aktiviteter och utflykter där vi tillsammans upptäcker det bästa av den japanska huvudstaden. Alla aktiviteter och utflykter leds av engagerade och erfarna ledare från STS.

Besök på en animationsskola

Tokyo är ett riktigt näste för bra animationsskolor och vi gör ett besök på Japanese Technical College. Under tre timmar går vi en kurs i antingen 3D-animation, illustration eller röstinspelning. Besöket är riktigt kul och kanske kommer du se dig själv jobba med något liknande yrke efter besöket på skolan.

Rundtur på Nakano Broadway

Vi besöker Nakano Broadway, ett enormt köpcenter med mängder av små japanska temabutiker. Här finns verkligen hur mycket som helst att se och det är ett perfekt tillfälle att köpa unika presenter till vänner och familj hemma.

Ingår ej för dig som läser åtta extralektioner.

1-CTM-linnea-nordqvist-Temple-Tokyo-Japan.jpg

Besök i Tokyos tempel

Det finns fullt av berömda tempel i Tokyo. Här kan du uppleva lugn och ro mitt i centrum. Vi besöker Asakusa och Meiji.

Shoppingtur i Harajuku i Shibuya

Tokyo är ett riktigt shoppingparadis och här finns prylar och produkter du aldrig tidigare sett. Vi besöker butiker i populära Harajuku i Shibuya och har det riktigt kul ihop bland alla butiker och japanska ungdomsgäng som ofta umgås här.

Traditionell japansk teceremoni

Vi kommer närmare den japanska kulturen med en klassisk japansk teceremoni där vi både förbereder och blir introducerade för delarna som ingår vid en sann ceremoni.

Lektion i origami

Origami är en traditionell japansk konst där papper viks till tredimensionella objekt. Vi går på en lektion i origami och lär oss de rätta teknikerna bakom konstverken.

1_Tokyo_5549.jpg

Prova kalligrafi

En lärare visar dig hur man skriver antik japansk kalligrafi. Sedan får du prova själv.

Lektion i ikebana

Vi går även på en lektion i ikebana, en traditionell japansk konst i att arrangera blommor. Denna lektion är riktigt rolig och kräver, precis som origamin, precision och fingerfärdighet. Resultaten kommer bli fantastiska!

Besök på Ghibli Museum

Vi åker till Ghibli Museum, ett museum tillägnat en japansk animeringsstudio vid namn Studio Ghibli, i västra Tokyo. Här besöker vi de olika delarna av museet och kollar på olika utställningar tillägnade konsten och tekniken bakom animation.

Ingår ej för dig som läser åtta extralektioner.

Rundtur på Akihabara

Vi besöker Akihabara, en färgglad del av Tokyo, som mest är känd för sina elektronikbutiker. Akihabara är ett Tokyo-måste som du garanterat känner igen från bilder och film. En riktigt spännande vistelse väntar!

Ingår ej för dig som läser åtta extralektioner.

1-CTM-laura-pettinari-Umbrella-Garden-Tokyo-Japan (1).jpg

Kimonoprovning

Vi provar en traditionell japansk kimono, en yukata. Att få på sig en Yukata kräver assistans och en kvalificerad lärare kommer lära dig att komma i och knyta den på rätt sätt.

Filmkväll

Japanska filmer är kända över hela världen och självklart ser vi på några under vår tid i landet. Vi träffas på skolan och tittar på kända japanska filmer med engelsk text.

Ingår ej för dig som läser åtta extralektioner.

Olika lekar och aktiviteter

Vi har fullt upp med roliga lekar och aktiviteter under hela språkresan. Vi har tävlingar och olika lagövningar där vi lär känna varandra ännu bättre och har riktigt kul ihop.

Om Tokyo

Tokyo är särskilt full av kontraster. Språkresan med STS kräver inga förkunskaper i japanska, under resan kommer du i kontakt med ett facinerade språk i en stad med sushi, teceremonier och vackra trädgårdar. Och inte minst manga, supersnabba Shinkansen-tåg och stora köpcenter!


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018