Språk- och ungdomsresor 13–19 år
Boka ditt äventyr för sommaren 2022 nu
Paradiset på det australiensiska sättet

Språkresa till Queensland

Queensland är känt som ”the Sunshine State” och har allt som vi älskar med Australien. Här finns inte bara fantastiska stränder utan även världens äldsta regnskog, det Stora Barriärrevet såklart, men här finns även ett betydelsefullt centrum för aboriginsk kultur samt den fängslande staden Brisbane. Upplev en äkta australisk sommar med vårt unika High School-program i Queensland.

Highlights

  • Avslappnad livsstil
  • Australiens ‘Sunshine State’
  • Vacker och varierad natur
  • Livliga städer och avkopplande resorter
  • Stora Barriärrevet
  • Få high school-erfarenhet utomlands

Våra program

Omdömen

Anmäl dig till ett infomöte

Beställ kostnadsfri broschyr!

Beställ vår broschyr nu och läs allt om STS Språkresor, våra destinationer och tiden utomlands som kommer att bli ditt livs största äventyr!

Lär dig engelska i Queensland

Queensland är det perfekta fundamentet för en unik språkresa, ett specialprogram som förser dig med flera möjligheter att förbättra din engelska och att utforska det australiska livet på nära håll. Du kommer att ha engelskalektioner precis som på en vanlig språkresa, men utöver det kommer du att bli placerad i en skola och delta i de dagliga australiska High School-lektionerna ihop med de vanliga eleverna. På så sätt kommer du att integreras med det lokala livet och uppleva kulturen på nära håll. Passa på att komma nära en ny plats och bli inspirerad att fortsätta med utlandsstudier i framtiden.

Din vistelse i Queensland 

Under din tid i Queensland kommer du att bo hos en av våra underbara värdfamiljer, som i sig själv är en viktig del av upplevelsen. Det kommer att ge dig ytterligare en nivå när du fördjupar dig i språket och kulturen i Australien, och det kommer helt säkert att bli något av det bästa med din resa. Du kommer att prata engelska med dem varje dag, äta hemlagad australisk mat och komma närmare familjelivet. Du äter vanligtvis frukost och middag med din värdfamilj och på dagarna skickar de med dig en lunchpåse.

Aktiviteter 

Förutom dina dagliga lektioner kommer du också kunna vara med på roliga aktiviteter och utflykter, under din studietid i Queensland. Njut av de vackra omgivningarna på ett utomhusäventyr och besök ett miljöutbildningscenter. Du kommer också att besöka lokala turistattraktioner, spännande temaparker samt lära dig om ursprungsbefolkningen, aboriginernas, kultur.

Om Queensland 

På många sätt är Queensland ett Australien i miniformat. Vad gäller sevärdheter i naturen så finns här lite av allt: Suveräna stränder, tropiska regnskogar, den australiska vildmarken och självklart det Stora Barriärrevet. Utöver allt det är delstatens huvudstad Brisbane en av de snabbast växande städerna i Asien-Stillahavsområdet, med en modern och internationell blandning av olika människor och kulturer samt många från ursprungsbefolkningen. Här finns även några av landets finaste resorter, så Queensland har verkligen något för alla.

Snabbfakta

Språk: Engelska 
Befolkning: 4.7 miljoner
Valuta: Australiska dollar (AUD) 
Landskod: +61 

Resa till Queensland 

Du kommer förmodligen att landa på Brisbanes flygplats när du reser till Queensland. Härifrån finns det utmärkta förbindelser till Asien-Stillahavsområdet och resten av världen. Du kommer att ha en lång resa framför dig, men vi finns till hands för att underlätta resan och göra den trygg och trivsam. Kom ihåg att söka ett elektroniskt turistvisum innan du åker.

Sammanfattning 

Med sin vackra natur, aboriginsk kultur, spännande multikulturella städer och fantastiska utbildningsmöjligheter så finns det inte nog med anledningar att välja Queensland för din språkresa. Ta vara på möjligheten och djupdyk i det australiska High School- och familjelivet och ta dina engelskakunskaper till nästa nivå. Låt ditt självförtroende växa och knyt nya kontakter på en ny och fascinerande plats.