Språk- och ungdomsresor 15–19 år
Äventyr "down under"

Språkresa till Australien

Det finns många ställen du åka till för att lära dig engelska, men inget så coolt som Australien. Med sitt sköna väder, ännu skönare invånare, häftiga städer, många naturfenomen och en tillbakalutad kust-mentalitet så finns det ingen bättre destination för språkresor.

Vart vill du resa?

Omdömen

Anmäl dig till ett infomöte

Beställ kostnadsfri broschyr!

Beställ vår broschyr nu och läs allt om STS Språkresor, våra destinationer och tiden utomlands som kommer att bli ditt livs största äventyr!

Lär dig engelska i Australien

Det är förvisso väldigt populärt att plugga engelska i Storbritannien och USA, men många har fått upp ögonen för Australiens oemotståndliga charm som en språkresedestination. Men sitt behagliga väder, livliga städer, fantastiska natursköna land och bland de vänligaste invånarna på denna jord så är det inte konstigt att fler och fler vill resa till Australien för att lära sig engelska och uppleva ett riktigt äventyr.

Med en rik multikulturell befolkning och spännande, kontinentala städer kommer du snabbt att känna dig som hemma och skaffa nya vänner. Res till Australien, förbättra din engelska och få smak på hur det är att plugga på High School utomlands. Det finns ingen gräns för hur mycket du kan upptäcka i Australien, men miljoner anledningar att välja att resa till detta underbara land nästa sommar.

Res till Australien 

Restiderna till Australien kan variera en del, men vi kan med säkerhet säga att den är lång. Men vi kan också lova att det är tryggt och enkelt att resa med STS. Vår personal kommer att möta dig vid flygplatsen som du reser ifrån och finnas till hands under hela resan över. Vid ankomst kommer du att träffa din värdfamilj och göra dig hemmastadd hos dem, för att sedan börja ditt äventyr. Kom ihåg att du behöver söka ett elektroniskt turistvisum innan du åker.

Om Australien

Australien är ett land med oerhörd variation och det enda som kan matcha landskapens mångfald är nog dess invånare. Kulturer från hela världen möts i de livliga städerna, och där landsbygdens många naturföreteelser lockar miljoner. Den ruffa vildmarken, unika djurlivet, fantastiska stränder och självklart det Stora Barriärrevet är bara några få av alla saker som väntar på att bli upptäckta i detta enastående land.

Australien

Invånare: 24.6 miljoner
Yta: 7,700,000 km2 
Huvudstad: Canberra
Språk: Engelska
Valuta: Australiska dollar (AUD)
Landskod: +61

Väder och klimat 

Även om vi vanligtvis förknippar Australien med varmt och torrt väder, så är det faktiskt så att det finns flera olika klimatzoner. Från de tropiska områdena i norr, till den kärva öknen i vildmarkerna (Outback), till bergsklimatet i Australiska alperna – det finns en oerhörd variation i landskap och klimat. Eftersom Australien ligger i den södra hemisfären så har de motsatta årstider jämfört med oss uppe i norr. Det betyder att december och januari är de varmaste månaderna (perfekt för grillfester vid jul), medan juni och juli är de kallaste.

Sammanfattning 

Australien är ett välmående land med moderna stadsmiljöer och oerhört natursköna omgivningar. Variationen du kommer att uppleva när du reser i Australien är häpnadsväckande, från tropiska regnskogar och barriärrev till spännande städer och lugna stränder. Det gäller även dess invånare mångfaldiga bakgrunder och erfarenheter, som tillsammans blir en riktig smältdegel. Det som de alla har gemensamt är deras avslappnade inställning till livet samt öppna och vänliga mentalitet. De kommer att välkomna dig med öppna armar!