Empowering young people since 1958

STS lanserar språkresa med tåg till Brighton

Wed Apr 10 2019

Ungdomar som ska åka på språkresa till Brighton sommaren 2020 kommer ha möjlighet att ta tåget istället för att flyga. Studenter från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Frankrike kommer kunna hoppa på tåget på olika stopp på vägen vilket ger dem chansen att uppleva ännu mer och lära känna de andra ungdomarna innan kursen startar. I resan ingår tre dagar i Paris på vägen dit, och två dagar i London på vägen hem.

Denna resa är ett viktigt steg för STS mot ett meningsfullt CSR-arbete.

”STS letar alltid efter sätt för att begränsa koldioxidavtrycket och samtidigt möta efterfrågan hos en ny generation av miljömedvetna och nyfikna unga resenärer”, säger John Cedergård, VD på STS Education.

Studenterna som väljer att inte flyga till sin språkresa kommer kunna känna sig stolta över att de begränsar sin miljöpåverkan och kan vara förebilder för andra.

EcoPassenger.com uppskattar att genom att välja att åka tåg minskas utsläppen av koldioxid och giftiga gaser med upp till 90% jämfört med om samma resa gjorts med flyg. Att åka tåg ger en känsla av spänning och äventyr och att själva resan är stor del av upplevelsen. Med den här resan återgår även STS till sina rötter, den första språkresan 1958 gick med tåg till Mattsee i Österrike. Med den här flygfria språkresan fortsätter STS att hitta sätt att begränsa koldioxidavtrycket och samtidigt utbilda nästa generation i hållbart resande.

Om STS

STS Education är ett globalt företag som arbetar med resor och utbildning, grundat 1958 och med närvaro i över 30 länder. Vi erbjuder upplevelsebaserat lärande genom språkresor, high school-utbyten och utlandsstudier vid college och universitet. Vår mission är att stärka unga människor genom utbildning och kulturella utbyten.

Språkresan med tåg finns tillgänglig för bokning från mitten av juni på sts-education.com.

För frågor eller för att få kontakt med STS Educations VD John Cedergårdh kontakta Elsa Lundström, Communications Manager på elsa.lundstrom@sts.se.