För studenter 14–18 år

Studenter berättar

Läs vad tidigare utbytesstudenter har att säga om sitt år med STS High School. Det ger dig en försmak av vad som kan vänta dig. Välkommen ut i världen.

Clara Ylander

Tidigare utbytesstudent i USA

Clara bytte ut stortadslivet i Göteborg mot lantlivet i Kansas. Hon upplevde ett klassiskt High School-år i hjärtat av USA.

Kontakta Clara om du är nyfiken på ett High School-utbyte i USA!

Maila Clara

Albin Tellberg

Tidigare utbytesstudent i Spanien

Albin spenderade sitt High School-år i soliga Spanien. Den spännande kulturen lockade, och det blev ett äventyr som han minns för resten av livet.

Kontakta Albin om du är nyfiken på ett High School-utbyte i Spanien!

Maila Albin

"The weirdest memories are definitely about the food in Sweden"

We managed to get an interview with Amelia from Italy. She was on exchange in Uddevalla, Sweden for 322 days.

Amelie from Italy, on exchange in Sweden

Read more

“Du måste uppleva school spirit!”

Jag upplevde skolan i USA jämfört med skolan i Sverige som natt och dag. Det jag saknar allra mest från high school är school spirit. Att tillsammans med resten av skolan heja på sitt skollag är något alla måste uppleva. Var öppen för alla olika sorters aktiviteter, det kommer ta dig långt.

Henric Engström, utbytesstudent i USA

“Bom dia, Flor do Dia!”

Det är märkligt vad som kan hända om man bara låter det just hända! Plötsligt var jag en del av denna varma och pulserande kultur och det var bara att följa med. Jag kunde inte alls språket och fick förlita mig på ord- och frasböcker de första månaderna. Ett av mina starkaste och käraste minnen från mitt utbytesår var under en av mina många svettiga bussresor, när jag sa något om ”i mitt land” och hon blev helt chockerad och utbrast ”är inte du brasiliansk?!”

Tua Sandholm, utbytesstudent i Brasilien


"STS har givit mig en oslagbar möjlighet i livet, som jag aldrig kommer ångra att jag tog. Genom mitt utbytesår växte jag så mycket som person och har fått vänner och en till familj för livet."

Rebecca Runfors Carlzzon, utbytesstudent i Texas, USA

"Kunde jag inte ha kommit till ett bättre ställe!"

För att spara ihop pengar till mitt high-school äventyr bad jag familjen att ge mig respengar istället för presenter på jul och till min födelsedag!

Jag var supernervös när jag fick min placering eftersom staden jag skulle till ligger i mitten av ingenstans, men när jag väl var där kunde jag inte ha kommit till ett bättre ställe!

Kajsa Norman, utbytesstudent i Idaho, USA

“Det här är once in a lifetime”

Under min tid i Kanada har jag lärt mig mycket och jag har fått ta del av en helt ny kul­tur. Om du sitter där hemma och funderar på att åka säger jag bara gör det. Det här en once in a lifetime, du kommer aldrig mer få chansen att få uppleva en ny kultur på det här sättet.

Elin Winberg, utbytesstudent i Kanada

“Det bästa jag kunnat göra”

Att åka till USA i ett år var det bästa som jag någonsin kunnat göra. Jag bodde i en liten trevlig stad i östra Kentucky hos en underbar familj, som snabbt tog mig till sina hjärtan. Jag fick uppleva många nya och spännande saker som jag bara kunnat drömma om innan, och jag har fått vänner för livet. Så våga ta steget och upplev ditt livs äventyr.

Karin Hallgren, utbytesstudent i USA

“Jag har lärt mig så mycket”

Under mitt år i Frankrike har jag fått uppleva och lära mig så mycket saker som jag aldrig skulle fått chansen till om jag stannat hemma i Sverige. Att ha bott med en helt ny familj och börjat i en ny skola har stärkt mitt självförtroende och jag känner att jag klarar av vad som helst nu.

Viktor Sjöblom, utbytesstudent i Frankrike

“Ett fantastiskt år”

Mitt år i italien har varit fantastiskt! Jag har lärt mig ett nytt språk flytande och fått en italiensk familj som jag kom­mer att känna mig som en del av, för resten av mitt liv. Jag är tacksam att jag vågade ta steget att åka och jag rekommenderar andra att göra detsamma!

Carin Blomberg, utbytesstudent i Italien

“Mitt livs äventyr”

Man lever i en liten lycko­bubbla. Tänk att starta om sitt liv på en ny plats. Det är svårt när man inte förstår språket men som alla vet så lär man sig av sina misstag. Om ni vill ha ert livs äventyr åk på high school­ år till Spanien!

Johanna Dahl, utbytesstudent i Spanien

“Du kommer att älska australiensarnas livsstil”

Det här året förändrades mitt liv till det positiva, jag har blivit mer ­öppen, vänlig och hjälpsam. Jag har fått vänner för livet och en andra familj. Du kommer älska Australi­ensarnas av­slappnande livsstil, vän­lighet, språ­ket, öppenheten och deras land med många möjlig­heter!

Amanda Nilsson, utbytesstudent i Australien