Bloggar

Det bästa sättet att få en inblick i hur det är att vara iväg på ett high school-år är att läsa våra utbytesstudenters bloggar. Här får du följa deras vardag i landet och staden de numera kallar hem, och även se hur det är att bo i en värdfamilj!

Spanien

Julia Heijel

Alicante, Spanien

Jag är en 18 årig tjej som älskar att resa till olika platser i världen och upptäcka nya kulturer. I flera år har min dröm varit att åka på mitt egna äventyr till ett land där jag inte kan språket. Min dröm har gått i uppfyllelse och jag är nu på mitt livs resa i Spanien. Här får jag ta del av nya erfarenheter, traditioner och ett helt nytt språk. Hur är det att bo hos en spansk familj? Hur klarar man sig i ett land man inte kan språket? In och läs så får ni ta del av mitt äventyr!

Läs Julias blogg

Nederländerna

Ida Angerman

Nederländerna

Jag heter Ida och är en tjej på 17 år som brinner för språk, fotografi och nya äventyr. 2017/2018 befinner jag mig i Nederländerna på mitt utbytesår för att skapa massa minnen och få nya språkkunskaper och erfarenheter. På bloggen kommer det dyka upp bilder och en del tips för er som ska/funderar på att själva åka iväg ett år. Följ med mig till ett lite annorlunda resmål för en utbytesstudent!

Läs Idas blogg

USA

Elsa Erixon

Michigan, USA

Tjena! Mitt namn är Elsa, jag är 17 år och kommer från Gotland. I augusti 2019 tog jag mitt pick och pack och lämnade Sverige för att börja min resa som utbytesstudent! Det här läsåret 19/20 så befinner jag mig i Michigan, Coopersville. Här lever jag det typiskt amerikanska tonårslivet, med high school, football games, halloween, thanksgiving, yep allt. Häng med! :)

Läs Elsas blogg

Emma Wallius

Texas, USA

Hej! Jag heter Emma, är 16 år och kommer från Stockholm. I augusti packade jag mina väskor och lämnade Sverige för att börja mitt äventyr som utbytesstudent i USA. Jag spenderar mitt utbytesår i Texas och bor hos en helt underbar värdfamilj. På min blogg kan ni läsa om mitt liv i USA och hur det är att gå på High School!

Läs Emmas blogg

Emma Åkeson

Arkansas, USA

Den 5 augusti lämnar jag Sverige för att leva det typiska amerikanska livet i delstaten Arkansas, USA, med High School, Thanksgiving, Friday Night Football och allt vad det innebär! Jag har hamnat hos familjen Odell, som består mamma Kristi, pappa Rick, lillasyster Molly och storebror Jake! Det känns helt fantastiskt att 7919 kilometer härifrån finns en familj som tar emot mig med öppna armar!

I min blogg är tanken att ni ska få följa med mig i mitt liv på andra sidan Atlanten, välkomna!

Läs Emmas blogg

Elvira Eek

Nebraska, USA

Hej! Jag heter Elvira Eek, är 17 år och bor i Göteborg. I augusti så packar jag mina saker och beger mig mot Nebraska där jag ska bo i en värdfamilj och gå på high school. Staten Nebraska har fler kor än människor och staden jag ska bo i har 8000 invånare. Om du vill följa mitt äventyr i ”The Cornhusker State” så föreslår jag att du tar en titt på min blogg! Där kommer jag skriva om min resa både innan och under mitt år i USA. Vi ses där!

Läs Elviras blogg

Ida Nilsson

Pennysylvania, USA

Jag är en tjej på 18 år som i augusti tog steget att åka tio månader till USA. Jag bor i en liten stad i Pennsylvania. På min blogg kommer ni kunna läsa om saker jag upplever och vad som händer i min vardag!

Läs Idas blogg

Beata Ericsson

Washington, USA

Mitt namn är Beata, 18 år och utbytesstudent i delstaten Washington i USA. I min värdfamilj har jag en värdmamma, en värdpappa, en värdsyster som går i samma skola och två äldre värdbröder som flyttat hemifrån, varav en av dem har två barn. Jag skapade bloggen för att kunna dela med mig lite om saker som händer här borta och även lite som minne för mig själv när jag kommer hem!

Läs Beatas blogg

Elsa Hamberg

Utah, USA

Hej, mitt namn är Elsa och jag gör läsåret 16/17 i Salt Lake City, Utah. Här går jag på East High, samma skola de spelade in High school Musical filmerna på. Jag bor med en väldigt aktiv och sportig familj som älskar allt från skidåkning, hiking, climbing och biking, vilket fyller upp hela min vardag!

Läs Elsas blogg

Maja Bergström

Kansas, USA

Jag heter Maja Bergström, 17 år från Göteborg och är just nu iväg på utbytesår i Kansas, USA. Livet här i Topeka är väldigt annorlunda från storstadslivet jag är van vid, men min underbara värdfamilj och mina goa vänner gör detta år omöjligt att glömma! Jag älskar att fylla upp mina dagar med saker att göra, och det gör jag verkligen här borta, vilket du kan följa på min YouTube-kanal "Maja in Kansas".

Till Majas YouTube-kanal

Sofia Wallin

Arizona, USA

Sommaren 2015 antog jag den stora utmaningen att lämna min hemstad Göteborg för ett utbytesår i staden Tucson i den varma delstaten Arizona. Trots att mitt utbytesår var långt ifrån High School Musical så är jag väldigt tacksam idag över att jag vågade lämna trygga Sverige eftersom de erfarenheter, lärdomar och den språkkunskap som jag bär med mig ifrån min tid i staterna är ovärderliga!

Läs Sofias blogg

Vanessa Hagen

Pennsylvania, USA

Jag heter Vanessa Hagen, är 17 år och befinner mig just nu i Pennsylvania! Att göra ett utbytesår har alltid varit en dröm och just nu lever jag drömmen!

Läs Vanessas blogg