För studenter 14–18 år

Coast to Coast

Avsluta ditt utbytesår med en roadtrip du aldrig kommer att glömma. Res med oss i tre veckor och upplev allt från soliga Kalifornien, vilda western och trendiga New York – samtidigt som du får vänner för livet!

STS Coast to Coast

Res tillsammans med erfarna STS-ledare i minibussar genom 15 stater. Några av stoppen på vägen är Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, New Orleans, Washington DC och New York. I städerna bor vi på hotell och vandrarhem. På landsbygden tältar vi på vackra platser. Exempel på aktiviteter är forsränning, utflykt med jeep, sightseeing och en helikopterfärd.

Resan – steg för steg

Vecka 1

Vi börjar i Los Angeles där du får träffa gruppen med ledare och rivstartar på Universal Studios, följt av en tur genom Mojave-öknen till Las Vegas. Här får du uppleva den nästan overkliga känslan av att se några av världens mest kända byggnader på en och samma gata, The Strip.

Under första veckan får du under två dagar också uppleva det många kallar äventyrets höjdpunkt – nationalparken Grand Canyon. Här sätter vi på oss trekkingkängorna och tar masssvis med bilder. Naturen är så fantastiskt vacker och likaså på nästa stopp: Navajo-folkets reservat Monument Valley.

Vecka 2

Resan går vidare till Colorado, Mesa Verde National Park och Anasazi-folkets klippbyar. På väg söderut stannar ni i Santa Fe, vid droppstensgrottorna Carlsbad Caverns i New Mexiko samt i San Antonio och Houston i Texas Veckan avslutas i den fascinerande staden New Orleans.

Vecka 3

Under sista veckan vänder minibussarna norrut mot Mississippi och Tennessee. Du får uppleva Elvis Preslys Graceland i Memphis och testa forsränning innan vi är framme i Washington D.C. där Vita Huset och Capitolium väntar. Om gruppen är intresserad kan ni även besöka FBI:s högkvarter, Arlington-kyrkogården och några av Smithsonian-museerna.

Vårt sista stopp är New York. Här får ni bland annat se Fifth Avenue, Central Park, Broadway och Times Square. Den som vill får åka hissen upp i Empire State Building, ta färjan ut till den berömda Frihetsgudinnan på Liberty Island eller bara strosa runt och shoppa på stan.

Berättelser

För att verkligen få en inblick i hur Coast to Coast-resan går till, kolla in bloggen där tidigare studenter har dokumenterat sina resor.

Paulinas berättelse om USA Coast to Coast

"Den här resan mellan LA och New York har varit mitt livs största äventyr och jag har besökt så många fina platser och mött så många fantastiska människor! Jag tror att alla håller med mig om att resan har varit jätterolig och har gett massor av oförglömliga minnen :) Jag är så glad att jag var med på resan!"

Ring eller skicka e-post för att få mer information om STS Coast to Coast.
Kontakta oss