För studenter 14–18 år

Canada Adventure

Avsluta ditt high school-år i Kanada på bästa sätt med en roadtrip. Tillsammans med andra STS-studenter och ledare åker du på en 19-dagar lång resa mellan Vancouver och Calgary. Du kommer uppleva natur så vacker att den nästan känns overklig, bada i varma källor, hajka i världskända nationalparker och sova under bar himmel. Kan du tänka dig ett bättre avslut på ditt år i Kanada?

Vecka 1

Vi börjar i Vancouver

Vår resa börjar i den fantastiska staden Vancouver. Här tillbringar vi drygt två dagar. Vi besöker bland annat Stanley Park och totempelarna, Gastown, Seawall promenade och Canada Place.

Färjetur till Victoria

Vi tar färjan till Victoria och sätter upp läger. Vi utforskar denna vackra stad, shoppar lite och besöker bland annat British Columbia Parliament Building.

Nästa stopp: Kanadas främsta surfnäste

Efter den natursköna åkturen till Tofino gör vi ett snabbt stopp på Cathedral Grove och Goats on the Roof i Coombs. I Tofino får du chansen att spana efter valar eller björnar, att ta surflektioner eller att gå på en vandringstur i Pacific Rim National Park. Staden Tofino är ett coolt litet samhälle som du snart kommer att bli kär i.

Vecka 2

Över till Whistler

Dags att ta den vackra färjeturen över till Whistler. I Whistler kan du paddla kajak och prova paddle boarding. Vandringslederna är fascinerande och om du vill kan du åka in till stan för lite shopping.

Vi rör oss mot Wells Gray

Vi kör igenom bergskedjan Caribou till de mysiga, rustika stugorna i Wells Gray. Här besöker vi många populära vattenfall, såsom Helmcken Falls och Dawson Falls.

Vidare till Jasper

Det är dags att köra mot den charmiga bergsstaden Jasper. Jasper är paradiset för hajkare och här kan du välja mellan flera olika vandringsleder. Djurlivet här är verkligen något extra! Här finns älgar, grizzlybjörnar, svartbjörnar, bergsgetter och tjockhornsfår. Vandringslederna är dock helt säkra.

Icefields Parkway – Yoho National Park

Vi kör på den berömda Icefields Parkway, där du kan välja att gå på en guidad tur på Athabascan-glaciären. Vi fortsätter genom Yoho National Park. Vi vandrar genom Wapta Falls och Emerald Loop Trail, där den äventyrslystna kan ta del av forsränning i världsklass!

Vecka 3

Avslappning i varma källor

Vi utforskar den charmiga kanadensiska nationalparken Banff under tre dagar. Vi tillbringar en dag på magnifika Lake Louise och Moraine Lake, och fortsätter vidare mot Lake Agnes, en otroligt vacker sjö som vi utforskar via kanot. I Banff har eleverna en ledig dag, där de kan utforska de underbara vandringslederna runt Banff eller åka in till stan. En kväll kommer vi att koppla av i Banff:s varma källor – en riktig höjdpunkt.

Sista hållplatsen: Calgary

Vi har nu nått detta äventyrs sista stopp. Vi går på sightseeing i Calgary och äter en god middag tillsammans där vi sammanfattar denna galna resa.

Ring eller skicka e-post för att få mer information om Canada Adventure.
Kontakta oss