För studenter 14–18 år

Vad får du ut av ett high school-år?

Nya vänner, större självsäkerhet och en väldig massa kul upplevelser. När du kommit hem från ditt high school-utbyte kommer du att inse att det har gett dig så otroligt mycket att leva och plugga utomlands. Dessutom har du fått riktigt bra internationell erfarenhet att lägga till på din CV – och det är verkligen en fördel i framtiden.

Allt detta tar du med dig hem:

  • Internationell erfarenhet. Genom att bli ett med vardagen i ett annat land får du nya vänner, nya favoriträtter, nya vanor och massor med nya erfarenheter.
  • Ett annat perspektiv på din egen kultur. Genom att se på din egen kultur med nya ögon lär du dig mycket om dig själv. Vad gillar du i ditt nya land? Vad är annorlunda? Det är också kul att kunna dela med sig av sitt eget lands traditioner och värderingar.
  • Personlig utveckling. Att vara nyfiken och utmana sig själv berikar livet. Det gör att du utvecklar många egenskaper som är eftersökta i arbetslivet som självständighet, initiativförmåga och social kompetens. Dessutom kommer du prata ytterligare ett språk flytande.
  • Språkkunskaper. Genom att öva på ett språk i det land där det pratas får du ett perfekt uttal och du lär dig många nya uttryck. Detta tar dina språkkunskaper till en helt ny nivå som är svår att uppnå på hemmaplan.
  • Ett internationellt nätverk av vänner. Du får både en extra familj och nya bästa vänner i ett annat land. Se till att hålla kontakten för det är en underbar tillgång att ha vänner över hela världen. Ett internationellt nätverk är ovärderligt, både privat och i din framtida karriär.