För studenter 14–18 år

  Välkomna till Sverige!

  Thu Aug 20 2020

  Kulturer möts och nya minnen skapas

  STS Värdfamiljsprogram har haft fullt upp under sommaren och nu har vi äntligen välkomnat över 10 internationella utbytesstudenter till Sverige! Trots en utmanande tid skapas nu minnen för livet för både studenter och värdfamiljer.

  Våra engagerade värdfamiljer bor utspridda över hela landet - från Arjeplog i norr till Landskrona söder. Studenterna har varit förväntansfulla för sin resa till Sverige och familjerna har länge förberett för deras ankomst, så nu är alla väldigt glada att få träffa varandra och börja sin resa tillsammans.

  Efter att ha bekantat sig med sina nya familjer ser studenterna nu fram emot att få börja på en svensk gymnasieskola och träffa nya vänner. Många är aktiva inom sport och andra fritidsaktiviteter och som en del av utbytet ser de fram emot att sysselsätta sig med sina intressen här.

  ”- Det har varit fantastiskt att få se samarbetet mellan studenter, värdfamiljer och lokal personal för att kunna genomföra resorna som planerat, trots de utmaningar vi stött på. Vi är glada att alla nu är på plats och önskar dem en fin tid i Sverige”, säger Jennifer Lindqvist som är programansvarig på STS Värdfamiljsprogram.

  Tomma från Tyskland lär känna värdfamiljen och sin nya hemstad

  En av de studenter som nu befinner sig här är Tomma från Tyskland. Hon bor hos sin värdfamilj i Trollhättan och ser verkligen fram emot att komma igång med sin vardag här. Hennes första utflykt gick till familjens sommarställe på västkusten.

  “- Hämtade denna gladaoch positiva tjej i natt! Välkommen Tomma, vi har en spännande tid framför oss!” säger värdmamma Anna och värdpappan Mats.

  Våra studenter är vår främsta prioritet just nu

  Resebranschen och STS Education har drabbats hårt av följderna av den rådande Corona-pandemin och vi håller nu på att säkerställa att alla våra studenter som precis påbörjat sitt high school-år med oss, här i Sverige eller utomlands ska bli väl omhändertagna. Ambitionen är att alla de som planerat att resa skall kunna göra detta. Samtidigt arbetas det intensivt med att hitta en långsiktig lösning för STS Education.

  Vill du veta mer om hur det är att vara STS värdfamilj eller har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på 0771 - 20 20 40, våra öppettider är mån-tor 10-18, fre 10-17.