Nicole åker tillbaka till USA under sportlovet!

Mon Feb 20 2017

18-åriga Nicole från Skåne är nyligen hemkommen från sitt utbytesår i North Carolina, USA. Inspirerad av hennes bröder, som också varit utbytesstudenter med STS, korsade hon förra året Atlanten, och möttes av en underbar familj med fem glada barn. Nu under sportlovsveckan åker hon tillbaka och hälsar på familjen och sin bästa vän.

– Personligen var utbytesåret det bästa året i mitt liv, och jag längtar så mycket efter att komma och hälsa på min familj och mina vänner i USA igen nu i februari. Min värdfamilj var helt fantastisk och jag träffade bästa vänner där.

Just nu läser Nicole andra året på IB-programmet på International School of Helsingborg där hon läser tre språk, och på fritiden jobbar hon i en butik där hon trivs som fisken i vattnet.

– Jag är en utåtriktad och pratglad person, samtidigt som jag har ett stort språkintresse vilket är en bra kombination. Just nu läser jag svenska, engelska och franska i skolan, men jag kan även lite spanska då jag pluggade det i USA. Efter studenten vill jag fortsätta läsa språk på universitetet, fast inte i Sverige. Kanske blir det USA igen!

Nicoles bästa minnen från hennes utbytesår är skolbalen och resan till Disney World tillsammans med värdfamiljen. Utbytesåret har varit otroligt givande och hon skulle vilja rekommendera det till alla ungdomar.

Jag skulle vilja berätta för alla om resan jag gjort och om vilken fantastisk upplevelse det är att åka iväg på ett high school-år. Jag önskar verkligen att jag kunde göra det igen! Det jag tagit med mig från mitt utbyte är att allt händer av en anledning, och jag har dessutom fått ett bättre självförtroende. Det bästa med att vara utbytesstudent är att alla är så nyfikna på en och att man får uppleva så mycket olika saker.

Adda "ststravelschool" på Snapchat för att följa Nicoles sportlovsvecka i North Carolina! Vi hoppas Nicole får ett fantastiskt sportlov och önskar henne lycka till vid framtida språkstudier!

Läs mer om high school i USA.

Därför ska du välja STS!