Empowering young people since 1958!

Lucie lever high school-drömmen i USA!

Mon Apr 10 2017

Namn: Lucie Tanguy
Ålder: 18 år
Hemland: Frankrike
Utbytesstudent i: Iowa, USA 16/17

Berätta Lucie, hur kommer det sig att du ville studera utomlands?

Jag har alltid älskat engelska och tycker att det är vackrare än franska. En dag hittade jag en Facebook-sida som en tjej på min förra skola drev. Hon skrev om sitt liv som utbytesstudent i USA och när jag läste hennes uppdateringar visste jag att det var exakt det jag ville göra. Att få en chans att bo i USA, gå på ett amerikanskt high school med amerikanska tonåringar, bo i en amerikansk familj och få chansen att bli tvåspråkig på samma gång lät bara så perfekt! Och här är jag nu, två år senare, och lever mitt livs dröm!

Vad är det bästa med din upplevelse?

Oj, massor. Om jag bara får välja en sak är det faktumet att jag har träffat så många människor. Jag har träffat vänner för livet, och det känns som jag har känt dem i hela mitt liv och inte i endast åtta månader. Alla nya människor man träffar är definitivt det bästa med att vara utbytesstudent.

Var det enkelt att träffa nya kompisar?

Jag ska inte ljuga – det var inte så enkelt till en början. Jag tror det beror på att jag är en väldigt blyg person innan man lär känna mig, så det var verkligen svårt för mig att prata med okända människor på ett nytt språk. Så det tog mig ett tag att få riktiga vänner, kanske två månader innan jag lärde känna alla (jag går på en liten skola) men nu efter snart tio månader har jag massor med vänner. Två månader kanske låter som en lång tid, men det var det faktiskt inte då du träffar nytt folk varje dag. Jag har tur som går på en liten skola där alla känner alla.

Har du utvecklats som person sedan du flyttade till USA? På vilket sätt?

På min resa har jag fått lära mig att bli mer självständig vilket jag verkligen tror är viktigt för alla tonåringar att bli. Jag har även fått en bättre självkänsla av att vara så långt borta hemifrån. Jag tror att jag kommer vara självsäkrare och inte lika blyg som jag brukade vara när jag kommer hem.

Att få resa till ett nytt land och upptäcka saker varje dag har dessutom fått mig att inse att detta är vad jag vill göra i framtiden. Jag vill resa runt i världen, lära mig mer om olika kulturer, träffa nya människor, lära mig fler språk etc. Jag skulle vilja flytta tillbaka hit, kanske till Kalifornien, för att läsa på collage, eller flytta till ett spansktalande land för att lära mig spanska eller flytta till Sverige och lära mig svenska. Jag vet inte riktigt ännu, det får vi se senare!

Vad kommer du sakna när du åker tillbaka till Frankrike?

Jag kommer att sakna allt, då jag älskar varje del av mitt nya liv, men jag måste nog välja min värdfamilj här. Jag ser de inte ens som min värdfamilj längre, utan mer som ”familj nr. 2”. Jag kommer så bra överens med dem och våra personligheter är så lika. Vi har exakt samma humor och skrattar åt samma saker. De behandlar mig som deras egen dotter och jag kommer bli förkrossad när det är dags att säga hej då.

Vad skulle du rekommendera till andra människor som vill plugga utomlands?

Tveka inte! Det verkar läskigt men det är det bästa valet du kan göra. Det ger så mycket, du lär dig så mycket om världen men inte minst om dig själv och det är helt awesome. Du blir självständig och lär dig leva utan uppassning från din familj hela tiden. Dessutom får du en chans att vara dig själv helt och hållet då ingen känner dig sen tidigare – vilket kommer ge dig riktiga vänner. Och glöm inte att vara open-minded! Allt är annorlunda jämfört med Europa men det är just det som gör året så speciellt – säg ja till allt och prova nya grejer.

Ansök om ett high school-år i USA!

Följ Lucies resa på hennes Facebooksida!

Har du en egen high school-berättelse att dela med dig av? Skicka ett e-mail till [email protected] så hör vi av oss!