För studenter 14–18 år

  Emma är utbytesstudent i Texas

  Tue Dec 04 2018

  Emma reste till USA för att uppleva den amerikanska kulturen som hon bara sett på film. Nu bor hon i Texas och får uppleva High School spirit, bo i värdfamilj och engagera sig i roliga skolaktiviteter. Här berättar hon om skillnaderna mellan Sverige och Texas.

  Namn:  Emma Wallius
  Ålder:  16
  Hemstad:  Stockholm
  Utbyte i: Texas, USA
  Blogg: Läs Emmas blogg här

  Hur kommer det sig att du ville gå på High School utomlands?

  Att gå på High School utomlands kändes som en perfekt möjlighet att få resa till ett annat land och lära sig om en annan kultur, samtidigt som man utvecklas som person och får vänner runt om i världen!

  Vad fick dig att välja USA?

  Jag har alltid velat åka till USA och genom att studera här kan jag utveckla och förbättra min engelska. Jag var även nyfiken och intresserad av den amerikanska High School-kulturen som man ofta ser i filmer. USA är så stort också, så det var även kul att det fanns så många olika platser att hamna på.

  Vad är den största skillnaden mellan att bo i Texas och Sverige?

  Den största skillnaden mellan att bo i Texas och Sverige är att det är mycket mer som händer efter skolan. I High School finns det så många olika aktiviteter och sporter att gå med i. På fredagar är det till exempel football games och det är en väldigt stor grej här.

  En annan skillnad är att det är så mycket varmare i Texas, här är det sommarväder i november!

  Hur ser en vanlig dag ut för dig?

  Jag umgås väldigt mycket med min värdfamilj, både mina värdföräldrar och mina värdsyskon. På morgonen skjutsar min värdmamma mig och min värdsyster till skolan och efter skolan så är det aktiviteter (min värdsyster är t.ex. med i bandet). Min värdmamma eller värdpappa brukar även hämta mig och min värdsyster efter skolan. När vi kommer hem är det läxor som ska göras och efter det har vi tid att umgås, prata om hur dagen varit och äta middag. Ofta tittar vi på en film tillsammans efter middagen, vilket är supermysigt!

  Hur är det att bo i en värdfamilj?

  Det är superkul! Jag har blivit så nära med min värdfamilj och jag är helt säker på att vi kommer att hålla kontakten resten av livet. Dom är lika intresserade av min kultur som jag är av deras, så det är jätteroligt att lära sig om varandras länder och kulturer. Ibland lär jag dom några ord på svenska!

  Vad vill du säga till de som funderar på att åka på ett utbytesår?

  Om du funderar på att åka på utbytesår- åk!!

  Det är det bästa beslutet jag tagit och jag rekommenderar det verkligen. Man får uppleva så många saker under sitt utbytesår. Jag har redan mycket bättre självförtroende än jag hade innan jag åkte och jag har lärt mig så mycket!

  Tack Emma, vad roligt att du ville berätta om ditt utbytesår!

  Vill du också gå på High School i USA? Läs mer här!