7 tips på hur du blir proffs på cheerleading

Fri Dec 08 2017

Cheerleading är en sport som bara växer och växer. Vill du veta hur du blir bäst? Vi har tagit fram våra bästa tips!

Öka din flexibilitet

Flexibilitet är väldigt viktigt inom cheerleading. Se till att stretcha ordentligt, och ta hjälp av varandra! Glöm inte att alltid värma upp innan du stretchar. En stretchövning att göra tillsammans är om du ligger på rygg och korsar ena benet över kroppen, så att knäet pekar upp mot armhålan. Din kompis ställer sig sedan med ena benet i ditt knäveck och vandrar sakta uppåt med foten för att stretcha ut din muskel. Kompisen ska samtidigt försiktigt trycka ner ditt knä. Gör samma övning på båda benen.

Hårt arbete

För att bli riktigt duktig krävs ett hårt arbete och engagemang. Träna även dina övningar på egen hand så ska du se att du kommer utvecklas enormt. Hur mycket man än skulle vilja det, finns det inga genvägar till att bli bättre. Träna kondition, styrka och balans för att lyckas med alla rörelser, rutiner och avancerade hopp. Övning ger resultat!

Träna tillsammans med kompisar

Träning ska vara kul och det finns inget roligare än att få träna tillsammans med sina vänner! Om du väljer att träna cheerleading på ett high school i USA får du dessutom nya vänner i andra delar av världen. Det är vänner och upplevelser som du har med dig hela livet.

Viktigt med kontroll

Det är viktigt att ha kroppskontroll för att klara av alla rutiner, vare sig det handlar om att hjula eller göra volter. Ett bra sätt för att förbättra detta är genom att träna på att stå på händer. Det gör du lättast genom att stå riktad mot väggen och placera händerna cirka 15 cm ifrån den. Lägg tyngden på ett ben och sparka upp det andra. Innan det första benet är helt upprätt sparkar du upp det andra, försök sedan at hålla balansen. Genom att upprepa denna övning kommer du snabbt märka hur du får ökad kroppskontroll!

Låt musklerna jobba

Cheerleading kräver även mycket styrka. Squats är en övning som är viktig inom cheerleading, speciellt om du är bas. Inte bara får du starka ben, du får också bättre hållning. Under denna övning är det viktigt att tänka på att du har ryggen rak och fötterna i axelbredd. Sänk ner dig tills dina knän är i 90 grader och kom ihåg att ha hela tyngden på dina hälar så du inte tappar balansen. Du kommer snabbt känna hur musklerna arbetar!

Var en lagspelare

I ett lag är det viktigt att peppa varandra! Positiv energi är viktigt inom lagsporter och det kommer göra att ni presterar bättre. Tänk på alla i laget och hur ni får ut det mesta och bästa av varandra. Team spirit finns det massor av på high school i USA och det är något som måste upplevas. Du kommer ha fantastiskt roligt!

Utbytesår i USA

Låt dig inspireras av cheerleading på riktigt på en amerikansk high school! Gå och titta på matcher med amerikansk fotboll, se hur amerikanska ungdomar tränar cheerleading och hur de bygger upp sina rutiner. Åk till landet där cheerleading har sitt ursprung och upplev äkta high school spirit!

Läs mer om High School i USA