5 platser du måste besöka under ditt utbytesår i USA!

Mon May 15 2017

USA – landet vi alla någon gång velat åka till för att leva ”The American Dream”. Ett utbytesår förändrar ditt liv, och du får du även en resa och en upplevelse utöver studierna när du pluggar utomlands! Kanske vill du passa på att resa till New York, Miami och Washington, platser som troligtvis finns med under kategorin ”must-visit” på din bucket list? Att hitta så kallade ”must-visits” är inte svårt i vackra USA; här är fem platser du kanske inte visste fanns när du skrev din bucket list!

1. Yosemite National Park, California
Med sin vackra och Instagram-vänliga natur är det inte konstigt att människor över hela USA vill besöka denna vackra park. Denna park är perfekt för den äventyrslystne då hajken kan ta upp till 10–12 timmar att genomföra. Här kan du både klättra i berg, vandra över milslånga gröna ängar och se parkens berömda vattenfall. Passa på att campa i parken och bila över till vackra San Fransisco när du ändå är i närheten!

2. Charleston, South Carolina
Charleston har blivit utsedd till den bästa staden att åka till som besökande i landet och vi förstår varför. Att åka hit är som att kastas in i Desperate Housewifes-idyllen. Med sina pittoreska hus och vackra arkitektur är Charleston en stad du inte vill missa på ditt äventyr. För den matglade kan det även avslöjas att Charleston är rankad som staden med USA:s näst bästa mat. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra finns det massor av historia och kultur att uppleva i denna stad.

3. Watkins Glen State Park, New York
Passa på att besöka Watkins Glen State Park som ligger i delstaten New York. Vandra genom vattenfall, klättra i berg och få en upplevelse du sent kommer glömma!

4. Hawaii Vulcanos National Park
Hawaii – känt som surfparadiset för många. Här finns en vulkanpark, som är toppen för dig som inte är så mycket för att hajka, då du endast behöver gå en promenad på cirka 1,5 km för att ta dig dit. Här går det att se allt ifrån vulkaner och vackra havsvyer längs med Earthquake trail & Waldron Ledge, till regnskog om du väljer att ta Halema’uma’u Trail.

5. Aspen, Colorado
Aspen är en av de svalare platserna i USA. Här kan du uppleva både skidåkning, god mat, shopping och kultur i ett. Fantastiskt, eller hur? Ta Silver Queen Gondola upp till Aspens vackra bergstopp och avnjut de 75 spår Aspen Mountain har att erbjuda. För den äventyrliga finns Colorado Independence Pass, en sträcka mellan Leadville och Aspen, med massa natur och historia att uppleva så som Independence Ghost Town.

Nyfiken på att utforska ett land bortom studierna? Start your journey med STS idag! Läs mer om våra destinationer i USA, och kontakta oss gärna om du vill veta mer om high school-livet där.