5 anledningar till att åka utomlands!

Wed Dec 21 2016

Alla vi som jobbar på STS tycker att resa och se världen är det absolut bästa man kan göra! - och det är vi inte ensamma om. Det finns många studier som visar att vi människor genom att resa kan förändras på ett positivt sätt!

Den amerikanska siten Buzzfeed skrev en artikel för ett tag sedan som visar på fantastisk fakta om hur människors hjärna och personlighet påverkas av att resa. Här är några av våra favoriter.

1) Du blir mer kreativ
En studie från Academy of Management Journal konstaterar att människor som har arbetat utomlands bli mer kreativa. En av forskarna förklarar att när du reser till ett nytt land börjar du även agera som lokalbefolkningen och du börjar tänka annorlunda. Din hjärna blir då mer flexibel och mer kreativ.

2) Du lär dig att lita på människor
Samma forskare säger att resor förbättrar din förmåga att lita på andra människor. När du reser, träffar du många nya människor och förhoppningsvis även nya vänner! Din insikt ökar då för hur många underbara människor som finns världen över.

3) Du vässar dina förmåga att lösa problem
I Journal of Personality and Social Psychology, visar forskning att resor ger dig nya perspektiv, vilket gör att du inser att det finns många olika sätt att lösa ett problem. Perfekt för din nästa skoluppgift.

4) Du blir mer öppen
Samma studie visar att de som studerar utomlands lär sig mycket av sina klasskamrater i den nya kulturen och från andra länder. Den här kunskapen och insikten gör att man på hemmaplan blir mer öppen för att utforska nya saker.

5) Du blir en lyckligare människa
En studie från Psychological Science visar att de som ser fram emot en upplevelse är lyckligare än de som väntar att köpa något konkret, en mobiltelefon till exempel. Vi kan verkligen känna igen den här känslan. Finns det någon bättre känsla än när man räknar ner dagarna inför resa?

Vill du bli mer kreativ, öppen och en lyckligare människa? Se då till att komma iväg på ett High School-år utomlands med oss på STS!