17-åriga Julia berättar om sitt liv i Australien

Fri May 19 2017

Namn: Julia
Ålder:
17 år
Hemstad:
Staufen, Schweiz
Utbytesstudent i:
Adelaide, Australien, 16/17

Berätta Julia, hur kommer det sig att du ville flytta till just Australien?

Jag ville flytta till ett engelsktalande land, men England var för nära hem, jag hade redan varit i USA och Kanada var för kallt. Så då tänkte jag, att eftersom Australien ligger så långt bort, kan jag lika gärna stanna där länge när jag väl åker. Jag ångrar verkligen inte mitt val!

Var det enkelt att anpassa sig till samhället och skolan?

Jag hade tur som fick börja på en stor skola med massor av utbytesstudenter, vilket gjorde det lätt att få vänner. Utbytesstudenterna kom väl överens då vi kunde relatera så mycket till varandra. Efter ett tag började dock alla umgås med de australienska ungdomarna också, och nu har jag fått massor av bra vänner som jag hoppas att jag kommer ha kontakt med hela livet.

Vad är det bästa med livet i Australien?

Jag älskar verkligen de varma somrarna och att bo nära stranden. Vi har varma somrar i Schweiz med men de är ingenting jämfört med Adelaides 40 grader. Jag älskar också den australiensiska, avslappnade, livsstilen.

Du verkar vara väldigt nära din värdsyster – hur var det att flytta in i en ny familj?

Min värdfamilj var otroligt välkomnande och jag kunde inte önskat mig en bättre! Min syster och jag är i samma ålder, och eftersom hon också varit en utbytesstudent med STS (fast i USA) hade vi från start mycket gemensamt och kom väldigt bra överens.

Läs mer om våra värdfamiljer i Australien

Vi går inte på samma skola, vilket vi båda tycker är skönt, så att vi inte går varandra på nerverna, men efter skolan och på semestern gör vi de flesta saker tillsammans. Att jag träffade henne är det bästa som har hänt mig i år. Jag är säker på att vi kommer att hålla kontakten och besöka varandra många gånger i framtiden.

Läs mer om våra skolor i Australien

Berätta lite om resorna du gjort under ditt utbyte!

På min första vecka i Australien, efter Welcome Camp i Sydney, åkte jag till de australienska fjällen med min värdfamilj. För mig som är från Schweiz, är de australiensiska ”alperna” ingenting jämfört med de majestätiska, snöiga bergen vi har, men det var en rolig upplevelse och framförallt en kul historia; att kunna säga att jag åkt snowboard i Australien.

Jag har dessutom varit i Kingston SE, Melbourne och på Kangaroo Island med min värdfamilj. Jag har fått se fantastiska vyer där, och naturligtvis en massa känguruer!

I oktober åkte jag på East Coast Safari som STS erbjuder, vilket var jättekul och det var roligt att se en annan del av landet. Att resa med andra utbytesstudenter var också det väldigt kul.

För ungefär en månad sedan åkte jag på STS Outback Trip, även där fick jag se en helt annorlunda sida av Australien, vilket var så värt!

Skulle du rekommendera din erfarenhet till andra ungdomar?

Absolut! Att åka på utbyte är ett av de bästa besluten jag någonsin gjort och jag är så tacksam för att ha fått denna chans. Jag skulle inte byta bort en sekund av min tid i Australien och jag är väldigt glad för hur det här äventyret blev. Visst, varje sekund är inte lätt, särskilt inte i början, men de goda stunderna överväger alltid de dåliga.

Adelaide, Brisbane eller Sydney? Välj själv var i Australien du vill åka med High School Select.

Läs mer och kontakta oss idag så hjälper vi dig komma iväg på ditt äventyr!