För studenter 14–18 år
Tryggt att boka med STS – Läs om branschens snällaste villkor här

Tryggt att boka med STS

Trygghet före, under och efter resan är viktigt för oss, våra studenter och deras familjer, särskilt i tider som dessa. Vi optimerar våra bokningsvillkor för att du ska ha de tryggaste villkoren när du bokar med oss.

Ändringar i betalnings- och avbokningsvillkor
Vi vet att det, trots kommande vaccin, finns osäkerhet kring resande och att det är ett stort åtagande att boka ett utbytesår. Vi är säkra på att High School 2021 kommer att gå som planerat och att du på ett säkert sätt kan åka iväg på ditt stora äventyr. Men, vi förstår att alla kanske inte känner sig lika säkra som vi. Därför har vi justerat våra betalnings- och ombokningsvillkor för utbytesprogram som startar hösten 2021, så att du inte behöver oroa dig för att ligga ute med stora betalningar eller riskera avbokningsavgifter i det här läget.

Följande gäller om du bekräftar din bokning innan 31:a Januari 2021:

  • Ingen bokningsavgift
  • Inga betalningar innan 1:a April 2021
  • Ingen avbokningsavgift om du, oavsett anledning, väljer att avboka innan 1:a April 2021.

Dessa villkor gäller för utbytesprogram som bokas mellan 1/9 2020 och 31/1 2021. Önskar du att ändå fortsätta med ordinarie betalningsplan eller att börja delbetala ditt utbytesprogram per månad, hör av dig till oss så hjälper vi dig. Vi har möjlighet att ta kortbetalningar om du önskar att betala med VISA eller Mastercard.


Vi hoppas att ändringarna i våra villkor får dig att känna dig trygg med att boka med STS och starta arbetet med dina ansökningshandlingar i tid, så att du är redo att möta världen nästa år.

Välj kreditkortsbetalning för extra skydd
Du kan nu välja att betala programavgiften med kreditkort vid en eller flera av dina delbetalningar. Det kan ge dig ett betalningsskydd och rätten att reklamera betalningar genom din kreditkortsleverantor, om vi som arrangör av någon anledning inte kan leverera den produkt du bokat.
Notera att olika villkor kan gälla för olika kreditkortsleverantörer, så var noga med att informera dig om vad som gäller hos just din leverantör innan du väljer detta betalningsalternativ.
Prata med oss på telefon 0771-202040 om du vill att detta ska aktiveras för din bokning.

Våra avbokningsskydd
Vi erbjuder två olika typer av avbokningsskydd som tillval när du bokar ditt utbytesår med oss:


Standard: Vårt mest köpta avbokningsskydd har vi gjort ännu bättre – Skyddet ger full återbetalning av inbetalt belopp* vid sjukdom, olycksfall eller dödsfall inom familjen som styrks med läkarintyg.
Kostnad: 2 350SEK – med prisgaranti! Skulle du hitta motsvarande avbeställningsskydd till ett lägre pris hos någon av våra konkurrenter matchar vi det priset, så att du har det mest fördelaktiga skyddet hos STS.


Utökat avbokningsskydd: Med utökat avbokningsskydd kan du, oavsett anledning, välja att avboka din resa med full återbetalning av inbetalt belopp* senast 10 dagar innan avresa.
Kostnad: 12.000 SEK för våra classic-program, 20.000 SEK för select-program.
*utöver kostnaden för själva avbokningsskyddet